RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

E-sigaretter går en usikker framtid i møte, tror leverandørene.
E-sigaretter går en usikker framtid i møte, tror leverandørene.

Leverandører frykter for e-sigarettenes framtid

Helsedirektoratet har varslet leverandørene av e-sigaretter om at alle bilder og positiv omtale av produktene må fjernes fra nettsidene. Kroken på døra for e-sigarettene, mener leverandørene.

– E-sigaretter er et tobakkssurrogat og er derfor omfattet av reklameforbudet, påpeker avdelingsdirektør Hilde Skyvulstad i Helsedirektoratet overfor VG.

Skyvulstad sier loven definerer reklame som massekommunikasjon som sikter mot å fremme salg. Dermed bryter leverandørenes nettsider loven dersom de blant annet inneholder bilder av produkter, varemerker eller situasjonsbilder. Uansett om produktene inneholder nikotin eller ikke, skal dessuten produktbeskrivelsen være nøytral, sier hun.

– Det vil skade oss ganske kraftig som bedrift. I verste fall må vi legge ned, sier Espen Jansen som er leder for nettbutikken Dampshop.

– Vi selger kun nikotinfrie varer ettersom det er det som er lovlig, og de fleste produktene ser ikke ut som sigaretter engang, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere