RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leverte bilen til forhandler - ble stjålet

Foto: Privat (Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Victor Sømme (65) leverte bilen inn for salg til en bilforhandler, men der ble den stjålet midt på lyse dagen. Nå er de uenige om forsikringsoppgjøret.

Frekkheten har ingen grenser, noe Victor Sømme smertelig har fått erfare, skriver Rogalands Avis.

65-åringen skulle selge sin Mercedes kabriolet, og leverte den til Bilsenteret i Hillevåg for at de skulle selge bilen.

Bilen ble levert inn for kommisjonssalg i slutten av januar, men lite skjedde. Ikke før bilbutikken ringte ham 25. mars og spurte om han hadde hentet Mercedesen.

Noe han avkreftet.

- Da må den være stjålet, fortalte representanten for bilforhandleren.

Advarer andre
- Jeg vil advare andre mot å gjøre samme feil som meg. Nå mener Bilsenteret at det er min forsikring som må dekke tapet, men i kommisjonskontrakten står det ingenting om tyveri, kun skade. Og jeg stiller spørsmål om hvordan det er mulig å gå inn i en bilforretning midt på dagen og bare kjøre ut med en av bilene – uten å bli oppdaget, sier en opprørt Sømme til Rogalands Avis.

Bilen ble meldt stjålet mandag 25. mars, men vitner har observert en person som kjørte ut med kabrioleten fredag 22. mars.

Tror nøklene sto i
Sømme tror at nøkkelen til bilen sto i tenningslåsen, og at lokalene var ubetjent mens tyven(e) tok bilen.

- Min bil sto ulåst, med nøklene i tenningslåsen cirka tre meter fra kjøreporten. Kjøreporten betjenes av en ikke alarmbelagt bryter, som er plassert ved siden av kjøreporten. Det er ingen god sikring av verdiene, mener den uheldige bilselgeren.

Dette avviser Bilsenteret.

- Nøklene sto ikke i tenningslåsen. Tyven har på en eller annen måte fått med seg nøklene, sier daglig leder i Bilsenteret Stavanger, Erling Johnsen til Rogalands Avis.

- Dette går på bilens forsikring
Bilsenteret Stavanger mener tyveriet skal dekkes av Sømmes forsikring.

- Vi har anmeldt tyveriet, og vi har tro på at bilen kommer til rette, sier Johnsen i Bilsenteret Stavanger, og legger til at de aldri tidligere har opplevd denne type av biltyveri.

Han beklager at Sømme opplever at kommunikasjonen mellom dem er vanskelig, men føler ikke at han eller butikken kan ta ansvaret for det som har skjedd.

- Det er helt vanlig praksis at det er forsikringen til bilselger og bilen som er forsikringsansvarlig når bilen står hos oss for kommisjonssalg. Det står i kontrakten. Jeg har sendt saken over til vårt forsikringsselskap for vurdering og de vil kontakte Sømme, sier han.

- Vi synes saken er meget kjedelig og det har jeg gitt uttrykk for overfor Sømme, men kriminelle elementer finnes, sier Johnsen.

Bilen er en blå Mercedes E 200 kabriolet med registreringsnummer BP 56633.

Avhørt en mistenkt
Politiet har mottatt anmeldelsen og har også foretatt avhør i saken.

- Vi har avhørt en navngitt person, som vitner mener de har sett kjøre av gårde med bilen. Han benekter dette. Vi har også gjort noen tekniske undersøkelser, sier seksjonsleder Vegard Sandland ved Rogaland politidistrikt.

Les flere saker hos Rogalands Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere