RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Leymah Gwobee hardt ut mot Ellen Sirleaf

Paris (NTB-AFP): Leymah Gbowee retter krass kritikk mot Ellen Johnson Sirleaf. I fjor vant de Nobels fredspris sammen med Tawakul Karman fra Jemen, men nå er det slutt på harmonien mellom de to kvinnene fra Liberia.

Gwobee anklaget mandag Sirleaf for ikke å gjøre nok i kampen mot korrupsjon og nepotisme. Hun kunngjorde samtidig at hun trekker seg som leder for den nasjonale forsoningskommisjonen i det borgerkrigsherjede landet.

- Folk er svært skuffet, vi har et underskudd på moralske røster her i landet, sa Gwobee til mediefolk i Paris. Hun er på besøk i den franske hovedstaden for å delta i lanseringen av den franske utgaven av hennes bok «Notre Force est Infinie» («Vår styrke er uten ende»).

Gbowee påpekte at Sirleaf var en skarp kritiker av William Richard Tolbert, som var Liberias president fra 1971 til 1980. Både Tolbert og Sirleaf tilhørte den kongolesisk-liberiske eliten som lenge dominerte det politiske livet i Liberia.

- I dag sitter Sirleafs sønner i styrene i oljeselskaper, og en av dem er nestsjef for landets sentralbank. Avstanden mellom rike og fattige øker, man er enten rik eller fattig, det fins ingen middelklasse, fortsatte Gbowee. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere