RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løgn, statistikk og hyttebygging

Sist oppdatert:
Det finnes løgn, forbannet løgn og statistikk. Som når avisene forsøker å tolke hva folk mener om hyttebygging ved sjøen.

En undersøkelse i Aftenposten mandag avslører at en av tre i en meningsmåling synes kystkommunene er dårlige til å håndheve lovene som regulerer bygging i strandsonen. Samtidig mener 38 prosent at det burde bli vanskeligere å få tillatelse til å bygge i strandsonen enn det er i dag. Tilsynelatende dømmer Ola Nordmann kommunene nord og ned for å være for slepphendte med byggetillatelsene.

Men hold tungen rett i munnen nå: I den samme undersøkelsen svarer 51 prosent at kommunene enten gjør en god jobb, eller at de verken gjør en god eller dårlig jobb med å håndtere byggeforskriftene. Kritikken mot kommunene er altså ikke så massiv som man kan få inntrykk av.

Blant de 801 spurte mener 16 prosent at det bør bli enklere å få byggetillatelse, mens 34 prosent mener loven bør praktiseres som i dag. Halvparten av de spurte mener altså at kommunene håndterer sakene på en grei måte. Det står i kontrast til den tredjedelen som mener lovverket håndteres dårlig, og som Aftenposten fokuserer på.

Kari og Ola Nordmann ser tydeligvis ikke like alvorlig på bygging i strandsonen som det Aftenposten gjør. Meningsmålingen viser også at 54 prosent av de spurte mener bygging i strandsonen bare i mindre eller ingen grad påvirker publikums tilgang til sjø og vann. At kommunene torpederer byggeforbudet vedtatt av Stortinget, er et dilemma. Men et like stort dilemma er det når en meningsmåling gir andre svar enn man hadde tenkt seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere