Liam Neeson forklarer sjokkintervju: - Jeg er ikke rasist

Skuespilleren uttalte at han ville drepe «en svart jævel» i et intervju.

05.02.19 21:34

LOS ANGELES (Nettavisen): Liam Neeson (66) uttalelser i et intervju med Independent skapte harme mandag.

Der fortalte skuespilleren at han for mange år siden ønsket å drepe «en svart jævel» etter at en venninne hadde fortalt at hun hadde blitt voldtatt.

Venninnen hadde beskrevet at gjerningsmannen var mørkhudet, og Neeson var så rasende over hendelsen at han gikk rundt på gaten med våpen.

- Jeg skammer meg over å si det. Og jeg gjorde det i omtrent en uke. Jeg håpet at en svart jævel skulle komme ut av en pub og yppe til bråk slik at jeg kunne drepe ham, sier 66-åringen i Independent-intervjuet.

Intervjuet skjedde i forbindelse med promotering av filmen «Cold Pursuit» der Neesons karakter søker hevn etter at sønnen hans blir drept. Filmen er regissert av norske Hans Petter Moland (63).

Uttalelsene til Neeson vakte stor oppsikt, og tirsdag forklarte Neeson seg i et intervju på ABC-programmet «Good Morning America».

- Jeg er ikke rasist. Dette skjedde for nesten 40 år siden, forteller Neeson, og legger til uttalelsene kom etter et spørsmål om hevn, som er filmens tema.

Se deler av intervjuet i videoen øverst i artikkelen.

Neeson sier også at han ville jaktet etter en hvit mann hvis gjerningspersonen hadde passet den beskrivelsen.

- Jeg prøvde å vise ære og forsvare min kjære venn på denne forferdelige, middelalderske metoden. Jeg er en ganske intelligent fyr. Det er derfor det sjokkerte meg da jeg kom tilbake til jorda etter å ha kjent på disse forferdelige følelsene, sier Neeson.

- Heldigvis endte det ikke med vold. Men jeg ville lange ut fordi vennen min ble brutalt voldtatt og jeg ville forsvare henne. Det var en lærerik opplevelse, uttaler 66-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Liam Neeson

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag