*Nettavisen* Nyheter.

Libanon har avfyrt skudd mot syriske luftfartøy

Beirut (NTB-AFP-DPA): Libanons militære avfyrte skudd mot syriske luftfartøy etter et luftangrep mandag. Det er ikke meldt om skadde etter hendelsen.

09.07.14 09:47

Det libanesiske militæret opplyser at skuddene kom etter at de syriske luftfartøyene gjennomførte et luftangrep på libanesisk territorium mandag. Ingen ble skadd i det syriske luftangrepet, og det er usikkert om skuddene fra Libanons militære traff de syriske luftfartøyene.

Ifølge en libanesisk radiokanal avfyrte de syriske luftfartøyene minst tre missiler før det libanesiske militæret gikk til motangrep. Missilene var rettet mot et område i nærheten av den sunnimuslimske byen Arsal. Byen ligger langs en hovedvei for transport av mat og våpen til opprørerne i den syriske provinsen Homs. Det bor rundt 30.000 syriske flyktninger i Arsal.

Flere personer har mistet livet i syriske angrep rundt Arsal det siste året. I mars sa Libanons president Michel Suleiman at syriske luftangrep på Libanon er «uakseptable brudd på Libanons suverenitet.» I juni varslet Libanons militære at de ville slå tilbake umiddelbart dersom det kom flere angrep på Arsal-området.

Dette er første gang Libanon skyter mot syriske luftfartøy etter at konflikten i Syria brøt ut for snart tre år siden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag