RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liberia: – Ebola truer vår overlevelse som stat

President Koroma fra Sierra Leone,  Sirleaf fra Liberia og president Conde fra Guinea på et hastemøte om ebolaviruset.
President Koroma fra Sierra Leone,  Sirleaf fra Liberia og president Conde fra Guinea på et hastemøte om ebolaviruset. Foto: Saliou Samb (Reuters)
Ebolaepidemien truer Liberias overlevelse som stat, advarer president Ellen Johnson Sirleaf. Hun har nå innført unntakstilstand for å bekjempe sykdommen.

Unntakstilstanden skal i første omgang vare i 90 dager, ifølge en uttalelse fra presidenten onsdag kveld lokal tid.

– Regjeringen og folket i Liberia er avhengig av ekstraordinære tiltak for å sikre vår stats overlevelse og beskyttelse av innbyggernes liv, heter det i uttalelsen.

Tidligere har nabolandet Sierra Leone innført unntakstilstand som et ledd i kampen mot ebolaepidemien som herjer i store områder i Vest-Afrika. 932 mennesker er så langt bekreftet døde som følge av sykdommen.

Ebola fører til høy feber, svekket nyre- og leverfunksjon og i noen tilfeller indre og ytre blødninger. Det finnes ingen medisiner mot sykdommen som beviselig har god effekt.

To smittede amerikanere er blitt behandlet med en ny medisin som tidligere ikke er testet på mennesker. Begge skal ha blitt bedre som følge av behandlingen. Verdens helseorganisasjon (WHO) har kalt en gruppe eksperter sammen til møte neste uke for å vurdere om flere smittede bør få ulike typer eksperimentelle behandlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere