Liberia vil straffeforfølge ebolasmittet mann i USA

Texas Health Presbyterian Hospital i byen Dallas i delstaten Texas, der en ebolasmittet mann søkte legehjelp noen dager etter at han kom tilbake til USA.

Texas Health Presbyterian Hospital i byen Dallas i delstaten Texas, der en ebolasmittet mann søkte legehjelp noen dager etter at han kom tilbake til USA. Foto: Mike Stone (Reuters)

Liberiske myndigheter mener den ebola-smittede mannen i delstaten Texas i USA løy om kontakt med en smittet slektning. Nå vil de straffeforfølge ham, melder BBC.

02.10.14 21:10

Da han forlot landet forrige måned, svarte den liberiske statsborgeren på et skjema at ingen av hans slektninger var rammet av ebola. Men ifølge Liberias assisterende helseminister Tolbert Nyenswah fraktet han en syk slektning til en klinikk i trillebår, skriver BBC.

Tirsdag denne uken ble det kjent at en mann er lagt på isolat på et sykehus i Dallas etter å ha blitt diagnostisert med ebola. Han har trolig fått viruset i Liberia før han reiste til USA via Brussel 19. september.

Les også: Første ebola-tilfelle påvist i USA

Alvorlig syk

– Legene og sykepleierne fortsetter å gi kvalitetspleie til pasienten som testet positivt for ebolaviruset. Tilstanden til pasienten var på morgenen alvorlig, sier Texas Health Presbyterian Hospital Dallas i en uttalelse torsdag.

Helsemyndighetene i Texas opplyser også at fire av mannens nærmeste holdes i karantene.

Amerikanske sykehus har flere ganger tidligere behandlet ebola-smittede personer som er blitt fløyet til USA fra Vest-Afrika. Men i disse tilfellene ble diagnosene stilt før de smittede ankom USA.

Mulig smitte

Mellom 12 og 18 personer i USA har hatt direkte kontakt med mannen, ifølge helsemyndighetene i Texas. Totalt sjekket de 100 personer som kan ha vært i direkte kontakt med den ebola-smittede mannen eller som har møtt noen som har møtt ham. Torsdag kveld opplyste myndighetene at kun en håndfull av de 100 kan ha vært eksponert for ebola.

I Vest-Afrika er så langt 3.338 mennesker døde som følge av ebolaepidemien, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.