*Nettavisen* Nyheter.

Libor trenger «fullstendig overhaling»

London (NTB-AFP): Den britiske Libor-renten trenger en fullstendig overhaling etter manipuleringsskandalen som ble kjent i sommer, konkluderer det britiske finanstilsynet (FSA).

FSA konkluderte i juni med at ansatte i investeringsbanken Barclays Bank i perioden 2005- 2009 forsøkte å manipulere den såkalte Libor-renten. Libor, som er en forkortelse for Londons interbankrente, bestemmer rentenivået for lån mellom banker og styrer dessuten renten på en rekke andre lån og finanskontrakter.

I en rapport som legges fram fredag anbefaler FSA at Den britiske bankforeningen mister sin oppgave med å fastsette Libor-renten. I tillegg anbefales at FSA får regulerings- og sanksjonsmyndighet, ifølge nyhetsbyrået AFP som har fått tilgang til rapporten.

FSA-rapporten er bestilt av regjeringen. FSA vil at ansvaret for å fastsette Libor blir overtatt av en ny administrator.

Barclays inngikk i sommer et forlik med britiske og amerikanske myndigheter og godtok en bot på 2,7 milliarder kroner for forsøket på å manipulere rentene. Barclays' administrerende direktør Bob Diamond og styreleder Marcus Agius, valgte begge og trekke seg som følge av skandalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.