RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libya: – Har tatt kontroll over nordkoreansk tankskip

Sist oppdatert:
Tripoli (NTB-Reuters-AFP): Libyske regjeringsstyrker har tatt kontroll over et nordkoreansk tankskip som har lastet olje i en opprørskontrollert havn, ifølge myndighetene i landet.

En talsmann for en libysk opprørsgruppe avviser at oljetankeren er blitt bordet av regjeringsstyrker. Men både det statlige oljeselskapet NOC og en folkevalgt i Libyas nasjonalforsamling bekrefter opplysningene overfor nyhetsbyrået Reuters.

– Regjeringsstyrker har tatt kontroll over skipet. Det er ingen skader på fartøyet, sier politikeren Abdelwahab al-Qaim.

Tankskipet skal ha lastet olje til en verdi av 30 millioner dollar ved den opprørskontrollerte eksportterminalen Es Sider. Libyske myndigheter har tidligere truet med å bombe skipet, og mandag ga de ordre om at spesialsoldater skulle ta kontroll over flere opprørskontrollerte havner. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere