RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libya benekter bortføring av tunisiere

Sist oppdatert:
Tunis (NTB-AFP): Libyske myndigheter avviser påstander fra Tunisias utenriksdepartement om at væpnede libyere har bortført 80 tunisiske arbeidere i grenseområdet mellom de to landene.

- Vi benekter denne informasjonen. Det var ingen bortføring av noen tunisiere, sier talsmann Abdelmonem Ayad i det libyske innenriksdepartementet.

Tidligere tirsdag sa Tunisias utenriksdepartement at væpnede libyere hadde bortført 80 tunisiere i grenseområdet mellom de to nordafrikanske landene.

En tunisisk menneskerettsgruppe opplyste senere at omkring 100 tunisiske arbeidere var blitt tatt som gisler nær den libyske byen Zaouia. Libyerne krever at fire landsmenn som sitter fengslet i Tunisia, løslates, ifølge Lassad Jamoussi i gruppen Tunisias liga for menneskerettigheter.

Nestsjefen i Libyas sikkerhetskomité, som er underlagt innenriksdepartementet, forklarer at noen tunisiere fikk avbrutt reisen sin i en demonstrasjon. En gruppe revolusjonære, tidligere opprørere, som er opprørt over arrestasjonen av tre libyere i Tunis, «stanset en gruppe tunisiere og forsøkte å få dem til å støtte deres sak», ifølge Tarek Zambo.

- Dette tilsvarer ikke en kidnapping, sier han, og hevder at tunisierne fikk fortsette sin reise i grenseområdet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere