RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libya klare med lisensrunde

Sist oppdatert:
Libya har nå presentert planene for den første lisensrunden i landet siden USA hevet sanksjonene mot det nordafrikanske landet. Det er snakk om 15 lisenser i et meget attraktivt område
Lisensrunden ble åpnet mandag, og ifølge Reuters vil lisensrunden lukkes 10. januar. Det er ventet at tildeling og avtaler vil bli klare i andre halvdel av januar neste år.

Dette er første gang på 18 år at amerikanske selskaper vil kunne være med på en lisensrunde i Libya som følge av at sanksjonene mot landet ble løftet i april i år. Dette er også den første åpne lisensrunden noen gang i Libya.

Områdene som omfattes av lisensrunden er ikke nye for oljemarkedet, men på grunn av de vanskelige betingelsene tilbudt i direkte forhandlinger gjennom flere år, har det aldri blitt noen avtaler med de internasjonal oljeselskapene.

De viktigste forholdene i lisensrunden for å vinne vil ifølge en kilde Reuters har snakket med, være andelen som tilbys det statlige oljeselskapet NOC og signaturbonusen.

De 15 lisensområdene som tilbys består av fire blokker hver. Det vil bli gjennomført to presentasjoner av områdene.

Italienske Eni, spanske Repsol og østerriske OMV er blant selskapene som allerede har fått tilgang på leteområder i Libya, og nå er det klart for amerikanerne, men også Norsk Hydro og Statoil har uttrykt klare ambisjoner om en inntreden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere