RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libya krever at USA utleverer al-Qaida-mistenkt

Tripoli (NTB-AFP): Den libyske nasjonalkongressen krever at USA må utlevere en antatt al-Qaida-leder som amerikanske styrker pågrep i Tripoli sist helg.

Anas al-Liby ble pågrepet av amerikanske styrker i den libyske hovedstaden lørdag. Han har vært en av FBIs mest ettersøkte menn og mistenkes for å ha stått bak terrorangrepene mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998.

Lederen for den libyske nasjonalkongressen, Omar Hmdian, krevde tirsdag at Liby må sendes tilbake til Libya umiddelbart, og han kalte den amerikanske operasjonen for et «avskyelig brudd på Libyas nasjonale suverenitet».

Den libyske nasjonalkongressen er landets øverste politiske myndighet.

Libyas statsminister Ali Zeidan sa tidligere samme dag at libyere som anklages for forbrytelser, bør straffeforfølges i hjemlandet. Men han la diplomatisk til at pågripelsen ikke ville føre til skade på forbindelsene mellom Libya og USA.

Libyske sikkerhetsstyrker har sagt at de ikke har noen opplysninger om aksjonen, som var en koordinert operasjon mellom CIA, FBI og det amerikanske forsvaret. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere