RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libyas etterretningssenter i brann

Sist oppdatert:
Tripoli (NTB-Reuters): Libyske militssoldater har satt fyr på hovedkvarteret til Libyas etterretningstjeneste og har begynt å plyndre butikker i sentrum av Tripoli.

Det opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters. Butikkplyndringen pågår mens kampene mellom ulike militsgrupper fortsatt raser i gatene.

Tidligere søndag ble etterretningstjenestens hovedkvarter rammet av en rakettdrevet granat. Det ble også meldt om skyting ved bygningen.

En lege ved et sykehus i nærheten sier han har mottatt fem personer etter at kampene startet søndag morgen. Skytingen har også ført til skader på sykehuset, opplyser han.

Angrepet skjer få dager etter at knapt hundre mennesker stormet nasjonalforsamlingen i protest mot den nynominerte regjeringen. Regjeringen skal etter planen tas i ed torsdag etter at nasjonalforsamlingen er blitt hindret i å godkjenne regjeringen på grunn av en rekke protestaksjoner.

Libya er splittet mellom en rekke klaner som søker innflytelse og makt. En stor utfordring er å få på plass en regjering der de ulike militsgruppene, som deltok i opprøret mot Muammar Gaddafi, føler at deres interesser vil bli ivaretatt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere