*Nettavisen* Nyheter.

Libyas leder ser etter utvei

Foto: Vassilis Filis (Ap)

Oberst Gaddafis utsending sier Libyas leder ønsker å få en slutt på krigen.

04.04.11 09:44

Libyas viseutenriksminister Abdel Ati al-Obeidi har vært i Aten og truffet statsminister George Papandreou. Der fortalte han at Libyas leder Muammar al-Gaddafi håper å få en slutt på krisen i landet og se krigshandlingene brakt til en ende, melder Sky News.

Men Obeidi og Papandreou snakket ikke om noe exit-strategi for Gaddafi.

Gaddafis sendemann
Gaddafis sendemann er ventet å reise videre til Malta og Tyrkia.

Søndag ble det spekulert i om Obeidi skulle gjøre som Moussa Koussa, Libyas utenriksminister som for fire dager siden hoppet av og søkte asyl i Storbritannia. Men Obeidi later til å være ute i offisielt ærend, og reisen gir næring til håpet om en diplomatisk løsning på konflikten.

Koussa var i 30 år Gaddafis nære medarbeider. I britiske aviser ble det spekulert i om den britiske etterretningstjenesten MI6 presset ham til å hoppe av.

Les også: - Han sto bak Lockerbie-bombingen

Hevder sønner søker løsning
Ifølge The New York Times skal Gaddafis sønner Saadi og Seif al-Islam ifølge en diplomatkilde ha skissert en løsning på konflikten som innebærer at faren trer til side og det legges til rette for en overgang til et konstitusjonelt demokrati under deres ledelse. Det er ikke klart om Gaddafi selv går god for denne løsningen.

Fra opprørernes side mener man fortsatt at både Gaddafi selv og hele hans regime må gå av.

Skadde evakuert med tyrkisk skip
Søndag ble 250 skadde fra den beleirede byen Misrata evakuert fra Benghazi om bord i et tyrkisk skip. Det var den tyrkiske regjeringen som hadde chartret fergen og gjort den om til en sykehusbåt.

Se video om evakueringen på Al Jazeera i vinduet under:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag