RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I Es Sider har minst 800.000 fat olje gått opp i flammer de siste dagene, etter at en lagertank ble truffet i et rakettangrep opplyser Libyas nasjonale oljeselskap. Brannmenn i arbeid med å forsøker å slukke brannen mandag 29 desember.
I Es Sider har minst 800.000 fat olje gått opp i flammer de siste dagene, etter at en lagertank ble truffet i et rakettangrep opplyser Libyas nasjonale oljeselskap. Brannmenn i arbeid med å forsøker å slukke brannen mandag 29 desember. Foto: Stringer (NTB Scanpix)

Libyas oljeproduksjon opp i flammer

Libyas oljeproduksjon synker og er nå nede i 350.000 fat om dagen. Kaos og anarki gjør at stadig mer går opp i flammer.

NATOs bombing av Libya i 2011 etterlot et land i kaos, der militsgrupper kjemper om makt og territorium og militante islamister har erklært et kalifat i deler av landet.

Før krigen produserte landet rundt 1,6 millioner fat olje om dagen, men militsgruppenes kamp om oljefelter, raffinerier og havneanlegg har gjort at det nå bare produseres rundt 350.000 fat om dagen.

To raffinerier er fortsatt i drift, men Libya må klare seg med 128.000 fat om dagen fra felt som er knyttet til havnebyen Hariga øst i landet.

Ved de store havneanleggene i Es Sider og Ras Lanuf har kamphandlinger ført til full oljestans.

I Es Sider har minst 800.000 fat olje gått opp i flammer de siste dagene, etter at en lagertank ble truffet i et rakettangrep opplyser Libyas nasjonale oljeselskap.

Brannen brøt ut da en rakett traff en oljetank i havna Es Sider under kamper mellom styrker lojale til de to rivaliserende regjeringene i landet. Oljemengden som er brent opp, tilsvarer Libyas samlede oljeproduksjon på to dager.

I det som tilsynelatende var et svar på angrepet på Es Sider, angrep styrker knyttet til Libyas internasjonalt anerkjente regjering mål i Misrata fra luften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere