RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libyas statsminister bortført av væpnede menn

Sist oppdatert:
Tripoli (NTB-Reuters-DPA): Libyas statsminister Ali Zeidan er bortført av væpnede menn. En gruppe tidligere opprørere sier det ble gjort i protest mot aksjonen mot en antatt al-Qaida-terrorist.

Ali Zeidan, som leder overgangsregjeringen i Tripoli, ble ifølge TV-kanalen Al Arabiya ført bort sammen med flere medarbeidere. En opprørsgruppe sier det skjedde som reaksjon på at hans regjering hjalp USA å ta den antatte al-Qaida-mannen Abu Anas al-Liby til fange.

- Han ble arrestert etter kunngjøringen fra USAs utenriksminister John Kerry om at al-Liby er tatt. Zeidan sa at den libyske regjeringen kjente til denne operasjonen, sa en talsmann for gruppen som kaller seg Operasjonssentralen for Libyas revolusjonære.

Noen timer etter bortføringen kom det motstridende meldinger om årsaken til bortføringen. En tjenestemann sa til Libyas statlige nyhetsbyrå at regjeringssjefen var «i god form og ble behandlet bra ved innenriksdepartementets avdeling for bekjempelse av kriminalitet».

Ifølge tjenestemannen ble Zeidan brakt til denne avdelingen av tidligere opprørere som nå tar seg av sikkerheten i Tripoli på oppdrag fra innenriksdepartementet. Men den libyske riksadvokatens kontor benektet at det var sendt ut noen arrestordre på statsministeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere