RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libyas statsminister bortført av væpnede menn

Foto: DENIS BALIBOUSE
Sist oppdatert:
Libyas statsminister Ali Zeidan er bortført av væpnede menn, bekrefter libyske myndigheter.

Tripoli (NTB-Reuters-DPA): Ali Zeidan ble ifølge TV-kanalen Al Arabiya overfalt på et hotell og ført bort sammen med flere medarbeidere.

- Lederen for overgangsregjeringen Ali Zeidan ble av ukjente grunner ført bort til et ukjent sted av en gruppe menn, het det i en kort kunngjøring på regjeringens nettsider. Mennene antas å være opprørere, het det videre.

Rolig
En talskvinne for statsministeren bekrefter overfor CNN at væpnede opprørere har bortført Zeidan og tatt ham med til ukjent sted. Det hele skal ha gått rolig for seg, og det ble ikke avfyrt skudd under bortføringen.

Opprørerne forlot stedet i en kolonne biler som ifølge en hotellansatt sto og ventet utenfor hotellet Corinthian, der Zeidan oppholdt seg. Kidnapperne skal ha behandlet statsministeren «med respekt», sa den hotellansatte.

Zeidan ble utnevnt til statsminister for ett år siden. Den tidligere karrierediplomaten vendte ryggen til Libyas daværende diktator Muammar Gaddafi i 1980, og oppholdt seg de neste 30 årene i eksil.

Eksilbevegelse
Zeidan var medlem av Nasjonalfronten for Libyas frelse, en opposisjonsbevegelse som ble dannet av Gaddafi-motstandere i eksil i 1981. Han sa i september at Libya er under gjenreising etter tiår under Gadaffis ledelse, og avviste påstander om at landet er preget av anarki.

- Vi forsøker å bygge opp en stat, og vi skammer oss ikke over det. Omverdenen tror at Libya faller sammen, men Gaddafi ødela Libya i 42 år og ble senere ødelagt av et helt år med borgerkrig, sa Zeidan til CNN i september.

Overgangsregjeringen i Tripoli har under Zeidans ledelse forsøkt å få bukt med rivaliserende militsgrupper og militante islamister som har kontroll over deler av Libya. Zeidans regjering har også protestert overfor USA mot at amerikanske spesialstyrker nylig gikk inn i Libya for å ta til fange den antatte al-Qaida-lederen Abu Anas al-Liby. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere