RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Libyere leverte fra seg geværer og raketter

Tripoli (NTB-AFP): Den libyske hæren samlet inn ammunisjon og hundrevis av våpen i landets to største byer Tripoli og Benghazi lørdag.

En jevn strøm av menn møtte opp ved innsamlingsstedene. De leverte inn både lette og tyngre våpen, inkludert varmesøkende raketter, stridsvogngranater og miner. En person ville til og med gi fra seg en stridsvogn. Det ble avtalt at han skulle overlevere den på et hemmelig sted.

- Vi er overveldet av det positive oppmøtet, sa oberst Abdullah Khalifa, som hadde ansvaret for innsamlingen i Tripoli.

I tiden før innsamlingen har det vært holdt folkemøter mot militsgruppene og til støtte for en samlet hær i Libya, som i fjor kastet sin mangeårige leder Muammar Gaddafi.

Lørdagens innsamling ble støttet av livesendinger på den private TV-stasjonen al-Hurra og arrangørene lokket med loddtrekning med flere premier til dem som leverte inn våpnene sine. På grunn av det store oppmøtet, måtte innsamlingsstedene holde åpent lenger enn planlagt.

Selv om det ble levert inn store mengder våpen og ammunisjon lørdag, utgjør det bare en liten del av de store mengdene som ble spredd under og etter opprøret mot Gaddafi. Det blir likevel omtalt som et skritt i riktig retning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere