*Nettavisen* Nyheter.

Lidenskapens øy - Cuba

Che er fremdeles Cubas fremste symbol, og det ikoniske bildet av ham er å se overalt.

Utenfor Cubas hovedstad, Havanna, venter mange fine opplevelser.

05.09.12 16:03

Se flere bilder fra Cuba på vår FACEBOOK-SIDE

HTML EMBED

6 anbefalte opplevelser på Cuba

1. Sigarmakerne i Viñales

Cuba lager verdens beste sigarer, og i denne delen av øya kommer du tett på de som lager dem. Besøk en av de mange sigarfabrikkene, for eksempel Francisco Donatién i Pinar del Rio. På noen av gårdene rundt produseres det også sigarer i mindre skala, og der er også prisene lavere, ofte helt nede i ¼ sammenlignet med de offisielle butikkene.

2. Våtmarkene i Zapata

I og ved denne vernete halvøya rett sør for Havanna ligger blant annet opplevelsesparken Fiesta Campesina, krokodillefarmen La Boca samt Treasure Lagoon, et våtmarksområde som inneholder en særegen skulpturpark.

3. Dra på fiske på Cuba

Den amerikanske forfatteren Ernest Hemingway kom til Cuba, ikke minst for å fange sverdfisk. Den lekre fiskebåten hans Pilar er i dag utstilt ved hjemmet hans utenfor Havanna, som i dag er et populært museum. Det er flere som tilbyr fisketurer på havet. En av dem er Toby Brocklehurst i selskapet InCloud9. Han kan også ordne sykkelturer og andre, kulturelle ekskursjoner.

4. Che Guevara-mausoleet i Santa Clara

Argentineren Ernesto «Che» Guevara ble selve symbolet på revolusjonen, opphøyet til helgen, og er i kraft av det ikoniske bildet tatt av revolusjonsfotografen Alberto Korda, en av verdens mest kjente personer. En gedigen skulptur med et mausoleum like ved er viet hans liv og levnet, vel verdt å få med seg også for dem som ikke bekjenner seg til hans ideer. I Santa Clara sto også det avgjørende slaget i den kubanske revolusjonen.

5. Baracoa på Cuba

Denne landsbyen utenom alfarvei på nordøstkysten av øya er kjent for sin behagelige, avslappede stemning. Det var her de første kolonistene gikk i land og etablerte Cubas første bosetting. Du finner både flotte strender og jomfruelig regnskog her, samt en befolkning som setter pris på besøk.

6. På eselryggen i fjellene

Skogene rundt de vakre Banaohøydene i Sancti Spíritus-provinsen er vernet av myndighetene. Selskapet EcoTur arrangerer eselturer rundt i området, med innlagt badetur i et av fossefallene. Turen avsluttes med et enkelt, smakfullt måltid. Deltakerne blir transportert inn i parken på modifiserte, russiske militærlastebiler.

Turistinformasjon

Dra til Cuba

Vi reiste med Air France via Paris. I tillegg har KLM nylig opprettet direkteruter via Amsterdam. Reisearrangører som opererer på Cuba er blant andre Ving, Apollo, Star Tour, OrkidéExpressen og Oliven Reiser.

Gode hoteller på Cuba

Hotel Presidente i Havannas Vedado-distrikt er et fint alternativ, kun fem minutter i taxi fra gamlebyen. I Trinidad bodde vi på resorten Brisas Trinidad del Mar, i Varadero (Cubas fremste sol- og stranddestinasjon) på Arenas Doradas.
For å komme tettere på kubanerne anbefaler vi de såkalte casas particulares. Dette er små, private herberger som det finnes stadig flere av, både i byene og på landsbygda. Prisene er fra ca. 100 kr natten. I Trinidad er Hostal Remanso de Paz å anbefale, samt femstjerners Grand Hotel Trinidad.
www.cubahotelbookings.com
www.iberostar.com

ABONNER PÅ REISER & FERIE

Gode restauranter på Cuba

I et land med mangel på det meste er det langt mellom de kulinariske høydepunktene. Fordelen er at det meste er organisk, produsert som det er på landsbygda. Kjøkkenet omtales som comida criolla (kreolsk mat). Det består gjerne av congrí, også kalt moros y cristianos, som er ris blandet med svarte bønner, samt kjøtt (gris og kylling) og salat (grønne bønner, agurk og kål). I tillegg hører også cassava ofte med.
I Trinidad anbefales det å prøve buffeten på Restaurant Plaza Mayor. På Bar Daiquiri oppholder noen av byens mer fargerike skikkelser seg, mens «alle» turistene er innom Canchanchara Bar for stedets klassiske cocktail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.