Lieberman: Avtale med palestinerne umulig

Jerusalem (NTB-Reuters): Det er umulig for Israel å undertegne en permanent fredsavtale med palestinerne. Landet bør i stedet inngå en langsiktig interimsavtale, sier tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman.

Kommentaren til Lieberman, en ultranasjonalist som er statsminister Benjamin Netanyahus nærmeste allierte, synes beregnet på å dempe enhver forventning både ute og hjemme om nye fredsforhandlinger.

At president Barack Obama har planer om å besøke Israel og Palestina i mars, har vekket til live spekulasjoner om at en ny fredsrunde kan være i emning.

I et TV-intervju lørdag sa Lieberman at omveltningene etter den arabiske våren har styrket dem som er fiendtlig innstilt til Israel, og gjort en fredsavtale utenkelig.

Lieberman mener Israel i stedet må forhandle med palestinerne om en avtale for å legge lokk på konflikten uten en permanent løsning.

Fredssamtalene ble brutt i 2010 på grunn av Israels fortsatte bygging i bosetningene på den okkuperte Vestbredden og situasjonen har siden vært fastlåst. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.