*Nettavisen* Nyheter.

Lieberman lover fortsatt utvidelse av bosetninger

Jerusalem (NTB-DPA): En ny israelsk regjering ledet av statsminister Benjamin Netanyahu kommer ikke til å stanse utbyggingen av bosetninger på Vestbredden, lover tidligere utenriksminister Avigdor Lieberman.

Liebermans nasjonalistparti Yisrael Beiteinu stilte til valg i allianse med Netanyahus Likud-parti. Selv om de mistet oppslutning er de to partiene fortsatt størst i den israelske nasjonalforsamlingen.

- Vi kommer ikke til å godta noen diskusjoner om å fryse byggevirksomheten. Det kommer ikke til å bli noen frys, verken i Jerusalem eller i Judea og Samaria, sier Lieberman, som bruker Bibelens betegnelse for Vestbredden.

Lieberman er selv under etterforskning for korrupsjon og har derfor trådt ut av Netanyahus regjering, men han leder fortsatt Yisrael Beiteinu.

For å kunne regjere videre vil de to partiene trenge støtte fra flere hold, både ytre høyre, fra religiøse partier og fra sentrum. Det er ingen mangel på ivrige koalisjonspartnere.

Lieberman har en klar oppfatning av hva den kommende regjeringen må prioritere, først og fremst de økende sosiale og økonomiske problemene Israel står overfor. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.