Lien: - Jobber for å realisere kraft på land til de andre feltene

Oslo (NTB): Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) sier at regjeringen jobber for å kunne realisere kraft fra land til de tre andre feltene på Utsirahøyden.

- Vi forventer også at selskapene jobber for å kunne realisere dette, sier Lien etter at Statoils konseptvalg for første utbyggingsfase av Johan Sverdrup-feltet ble klart torsdag morgen. Der kom det fram at Statoil har valgt en løsning for kraft fra land som kun forsyner oljefeltet Johan Sverdrup i første fase av Utsira-utbyggingen.

- Det valgte konseptet medfører at Sverdrup-feltet vil drives med kraft fra land fra produksjonsstart. Denne beslutningen alene betyr en reduksjon på 60-70 prosent av CO2-utslippene fra Utsirahøyden de neste tiårene sammenlignet med en tradisjonell løsning med kraftturbiner, sier Lien.

Han opplyser at myndighetene vil følge viktige veivalg for framtidig kraftløsning til området, og at Oljedirektoratet vil gå gjennom materialet fra konseptvalgsstudier, inkludert det som gjelder kraft fra landløsningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag