Gå til sidens hovedinnhold

- Ligg unna 1. mai

Høyres Torbjørn Røe Isaksen frir til fagbevegelsen med å be historieløse ungdommer i FpU og Unge Høyre ligge unna 1. mai.

- Et år gikk Telemark Unge Høyre etter 1. mai toget med feiekoster og parolen «noen må rydde opp etter sosialistene». Det ble bråk. I ettertid skammer jeg meg over de aksjonene, skriver Høyres Torbjørn Røe Isaksen (33) på sin blogg konservativ.no.

- Egentlig har jeg alltid likt 1. mai. Det er noe spesielt med en hel dag viet politikk. Før, i Porsgrunn, pleide jeg å sykle ned for å se 1. mai-talene foran Folkets Hus. Jeg så på toget hvor alle fra arbeiderforeningene på Herøya til Porsgrunns lille, men fargerike anarkistmiljø var representert, skriver Røe Isaksen, som er stortingsrepresentant fra Telemark.

- En viktig dag for mange
Han minnes 1. mai for «et halvt liv siden»: Arbeidere, representanter for fagbevegelsen og Arbeiderpartiet feirer dagen i Porsgrunn. Midt i toget, eller var det i veikanten, står representanter for Unge Høyre. De deltar ikke i feiringen. De markerer sin motstand mot det tradisjonelle. Blant dem: Torbjørn Røe Isaksen.

- Jeg burde selvfølgelig ha skjønt det - visst det - allerede da: At 1. mai er en viktig dag for mange. Arbeidere som i 30 år har tatt fram dressen nettopp på denne dagen for å gå i tog. De burde sluppet å ha sånne som oss i toget. Jeg skammer meg veldig over det nå, sånn i ettertid, slår Røe Isaksen fast.

Han understreker at han er dypt uenig i mange av parolene fra 1. mai. Det tror han at mange arbeidstakere også er.

- Ikke noen hensikt
- Jeg synes fortsatt ikke noe om at venstresiden later som om de er de eneste som representerer lønnsmottakere i Norge (Høyre har høyere oppslutning blant LO-medlemmer enn både SV og Rødt til sammen akkurat nå, mange stemmer Frp og KrF har svært mange såkalte arbeidervelgere). Men 1. mai er en viktig dag for mange. Mange av representantene for Porsgrunns arbeiderforeninger har i flere tiår tatt på seg findressen for å feire dagen. De fortjente - og fortjener - bedre enn at historieløse ungdommer skal ødelegge dagen deres med provokasjoner som ikke har noen hensikt. FpU har aksjoner 1. mai. Det er mulig Unge Høyre har det også noen steder. Det bør de slutte med. Det er 364 andre dager i året hvor de kan gå gjennom gatene, avrunder Røe Isaksen.

(ANB)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken