RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ligger an til rød seier i Danmark

Foto: Jonathan Nackstrand (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den borgerlige regjeringen står for fall.

Ferske meningsmålinger viser at Socialdemokratenes leder Helle Thorning-Schmidt trolig blir Danmarks første kvinnelige statsminister.

En meningsmåling gjennomført for den danske rikskringkastingen DR av Epinion, viser at den røde opposisjonen ligger an til å få flertall i valget i Danmark.

I målingen får opposisjonspartiene totalt 90 mandater og dermed flertall i Folketinget.

10 år med borgerlig styre
Ifølge den danske avisen Politiken.dk viser stadig nye meningsmålinger at danskene i dag stemmer for at Sosialdemokratene og Helle Thorning-Schmidt får makten.

Dersom det skjer et slikt maktskifte vil det være etter ti år med borgerlig styre.

Det er imidlertid ikke statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidt sitt parti som gjør det beste valget. Mens hennes parti står så å si på stedet hvil, gjør småpartiene Enhedslisten og De Radikale et svært godt valg.

Enhedslisten ser ut til å bli mellom to og tre ganger så stort som etter forrige valg, mens De Radikale ligger an til å doble sin oppslutning, skriver NRK.

Venstre tilbake
Hittil er kun 3.7 prosent av stemmene talt opp, men dersom tallene holder hele veien, blir Thorning-Schmidts Socialdemokraterne Danmarks største parti.

Venstre, med nåværende statsminister Lars Løkke Rasmussen i spissen, ser ut til å gå tilbake.

Den røde opposisjonsblokken har ledet på meningsmålingene gjennom hele valgkampen, men forspranget har blitt mindre jo nærmere danskene er kommet valgdagen.

LES OGSÅ: - Blir ingen revolusjon med Gucci-Helle

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere