RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lik i Øyer identifisert som mann i 50-årene

Den avdøde som ble funnet i et bål i Øyer i Gudbrandsdalen torsdag, er identifisert som en mann i 50-årene fra distriktet.
Den avdøde som ble funnet i et bål i Øyer i Gudbrandsdalen torsdag, er identifisert som en mann i 50-årene fra distriktet. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De forbrente likrestene som er funnet i Øyer i Oppland, stammer fra en mann i 50-årene fra distriktet, opplyser Gudbrandsdal politidistrikt.

- Vi har fått bekreftet identiteten på avdøde. Dette sammenfaller med en person som er formelt savnet. Vedkommende, som er en mann i 50-årene, er fra distriktet. Vi kan ikke gå ut med mer opplysninger om vedkommende, blant annet av hensyn til de pårørende, opplyser konstituert politimester Olav Sørby lørdag ettermiddag.

Mannen ble identifisert gjennom DNA.

Politiet mottok resultatet av den foreløpige obduksjonen lørdag formiddag. Sørby påpeker at identifikasjonen av mannen gir politiet et bedre grunnlag for den videre etterforskningen. Politimesteren kjenner ikke til om alle pårørende til den avdøde mannen har blitt varslet.

Rundspørring
Fredag og lørdag har politiet stoppet alle som skal inn og ut av hytteområdet i Øyer, samtidig som politiet foretok en rundspørring i området omkring funnstedet.

- Dette gjør vi for å få inn observasjoner og opplysninger fra publikum som kan være av betydning. Særlig ønsker vi tips fra tidsrommet før og etter at det ble varslet om bålet, sier Sørby til NTB.

Det var torsdag at politiet fikk inn en melding ved 12-tiden torsdag fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene fant de levningene. Personen var så sterkt forbrent at politiet til å begynne med var usikre på om de hadde med et menneske å gjøre.

Funn og opplysninger gjorde at politiet fredag la til grunn at det dreier seg om et drap.

Røde Kors bistår
Mannskaper fra Røde Kors bisto også politiet lørdag.

- De hjelper til fordi vi rett og slett trengte et mannskap til å få gjennomført søk i området. Det kan være gjenstander, spor i terrenget og lignende som det kan være viktig å vite om. Politiet styrer søket. Det er ikke uvanlig at Røde Kors eller andre organisasjoner hjelper oss på denne måten, sier Sørby.

Politiet har gjennomført flere vitneavhør og vil fortsette med å avhøre vitner utover dagen lørdag.

Området der liket ble funnet er fortsatt avsperret. Åstedet ligger omtrent 200 meter inn på en skogsvei fra bilveien til hytter på Hafjell.

Sørby opplyser at de tekniske undersøkelsene vil vare i alle fall ut lørdag. Han understreker at saken har topp prioritet og at det jobbes med saken gjennom helgen med full styrke.

Ingen siktet
Politiet har fått mange og interessante tips i saken. Det er avhørt flere vitner i saken, men politimesteren vil ikke kommentere hva som har kommet fram av opplysninger eller om det finnes noen sentrale vitner.

På spørsmål fra NTB om politiet jobber seg inn mot noen konkrete mistenkte i saken, svarer Sørby:

- Vi har ingen siktet i saken.

Politimesteren vil heller ikke kommentere hvorvidt det finnes overvåkingsbilder fra stedet som politiet nå undersøker. Ifølge VG ligger det en overvåket bomstasjon like ved åstedet. Politiet har funnet flere gjenstander på åstedet, men vil ikke utdype hva slags gjenstander det dreier seg om. Flere av gjenstandene var delvis brent opp. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere