RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Like feig som Reagan var tøff

Sist oppdatert:
Liv Signe Navarsete ga Avinor-sjef Randi Flesland sparken. Hun var like feig, som Reagan var tøff.

Onsdag formiddag, før Randi Flesland fikk sparken som Avinor-sjef, publiserte TV 2 Nettavisen et lydklipp hvor president Ronald Reagan i 1981 stilte et ultimatum til amerikanske flygeledere som da var i streik; «enten går de tilbake til jobb, eller så får de sparken».

To dager senere gjorde Reagan alvor av truslene, og 11.000 flygeledere ble satt på gata.

Onsdag var Liv Signe Navarsete like feig som Reagan var tøff.

Isteden for å ta et oppgjør med flygelederne, og å støtte lederen som utfører politikernes beslutninger om innsparinger, valgte hun å gi Avinor-direktøren sparken.

Det er en beslutning som vil få konsekvenser – ikke minst for Senterpartiet selv.

Med Navarsetes beslutningen om å sparke Flesland, kan alle offentlige ansatte i Oslo sove trygt om natten. I alle fall med hensyn til Sp-trusselen om å flytte 6.000 offentlige ansatt fra Oslo til Distrikts-Norge.

For ved å gi Flesland sparken – og nå også å åpne for muligheten av å dele Avinor i to deler – har statsråd Navarsete effektivt torpedert enhver mulighet til å få gjennomslag for Senterpartiets kongstanke fra valgkampen i år.

Få har karakterisert den forrige samferdselsministeren Torhild Skogsholm som noen stor statsråd. Men en ting forstod hun i alle fall; dersom hun ikke kunne gi sin støtte til Randi Flesland, måtte hun i alle fall holde seg langt unna maktkampen med flygelederne.

For bare på den måten kunne Randi Flesland ha den autoritet hun måtte ha for å gjøre den jobben Stortinget hadde satt henne til; nemlig å skape et luftfartsverk som går i økonomisk balanse.

Det betyr å øke egne inntekter, og å redusere kostnadene.

Kostnadskutt betyr som regel omstillinger for de ansatte.

Og ingen ansatte omstiller seg frivillig.

Bare Liv Signe Navarsete og Åslaug Hage i Senterpartiet tror det (flyttingen av de 6.000 offentlige ansatte skal ifølge deres dagdrømmer skje ved frivillighet).

Når regjeringen ikke klarer å flytte et titalls flygeledere fra Røyken til Stavanger, hvordan skal den da flytte 6.000 andre ansatte fra Oslo til distriktene?

Over 3.000 har fulgt Avinor-debatten på TV 2 Veggavisen. Hva mener du? (Trykk her)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere