RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like mye deltid som før i Helse sør-øst

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Til tross for klar beskjed fra helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i januar i fjor om å kutte bruken av deltid med 20 prosent, er andelen ansatte i deltidsstillinger i Helse sør-øst fortsatt like høy.

Mens Helse nord har klart å redusere omfanget av registrert deltid med 16 prosent, er det ingen endring i landets suverent største helseforetak, skriver Klassekampen.

Totalt jobber rundt 40 prosent av de ansatte i helsesektoren i deltidsstillinger. Rundt 15 prosent av disse ønsker full jobb eller høyere stillingsbrøk, viser undersøkelser.

I Helse sør-øst som har over 51.000 ansatte, er andelen 38 prosent. Her understrekes det at det er satt i gang handlingsplaner og ulike tiltak for å få ned bruken av deltid, men at arbeidet er langsiktig og at det derfor ikke har skjedd noen målbar endring ennå.

I Helsedepartementet er man forsiktige med å trekke konklusjoner før helseforetakenes årsrapporter foreligger.

- Målet på 20 prosent var ambisiøst, og vi må utvilsomt holde fullt trykk på dette også i 2012. Det er store forskjeller mellom de regionale foretakene, og også innenfor de enkelte foretakene. Dette er viktig for arbeidstakerne, og ikke minst for samfunnet, fordi sykehusene vil trenge all den arbeidskraft som kan skaffes i årene som kommer, sier statssekretær Robin Kåss til avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere