RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Like mystisk etter 70 år

Foto: AFP/KATHERINE RATCLIFFE
Sist oppdatert:
Verken amerikanske bomber eller 1500 år med generell slitasje har tatt knekken på denne gjenstanden. Selv 70 år etter at de ble oppdaget, er steinkrukkene fortsatt et mysterium.

Det finnes mange teorier om hva steinkrukkene på «The Plain of Jars» i Laos egentlig var for noe. Men arkeologene er fortsatt usikre. Det er 70 år siden Madelaine Colani fra Frankrike oppdaget krukkene i Laos ved en tilfeldighet

Under Vietnamkrigen fikk den store sletta grundig juling da amerikanske bombefly dumpet ubrukte bomber på vei tilbake fra tokt over Vietnam. Men heller ikke bombene ser ut til å ha skadet de enorme krukkene nevneverdig. På dette bildet studerer Stuart Broome fra det engelske Mines Advisory Group innsiden av en av de mange krukkene. Broome jobber i Laos med gjenfinning og destruksjon av gamle bomber fra tidligere konflikter i området.

Her kan du se flere bilder og lære mer om «Krukkesletta»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere