*Nettavisen* Nyheter.

Liker ikke at kronprinsparet ble lokket

Foto: (Scanpix)

Frp-politiker mener Kristiansand har gått alt for langt for å lokke til seg de kongelige.

20.11.09 21:15

Risørpolitiker Dag Eikeland (Frp) gikk i torsdagens bystyre svært langt det som må betegnes som kritikk av formannskapet i Kristiansand for å lokke til seg kronprinsparet, melder Austagder Blad.

Det fremgikk av et brev stilet til ordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand.

Bakgrunnen var det Eikeland mente var en svært aktiv tilrettelegging fra de folkevalgtes side for å få kronprinsparet til å skaffe seg et feriested i Kristiansand.

Hans ønske var at brevet ble signert av Risør bystyre. Samtidig ba han ordfører Knut Henning Thygesen (Rødt) om å skrive et hyggelig brev til kronprinsparet. Brevet skulle formidle man i Risør satte stor pris på dem, og at man håpet at familien fortsatt ville benytte Flatholmen.

Skeptisk
Dag Eikeland var imidlertid skeptisk til om ordføreren, med sin partibakgrunn, egentlig var opptatt av kongehuset.

– I utgangspunktet er jeg ikke det, men fordi familien har etablert seg med hytte i Risør har jeg fått et godt forhold til dem. Vi har pratet mye sammen og jeg har meddelt kongehuset at vi håper de beholder stedet i Risør, sa ordføreren.

Han tilføyde at han også har planer om å sende dem et brev.

Ordføreren var imidlertid ikke særlig innstilt på å øve press på kronprinsparet i noen som helst retning.

– Det er ikke slik at de må la være å kjøpe eller leie seg hytte i Kristiansand. Akkurat som andre folk som har råd til det, må de kunne kjøpe seg hytter hvor de vil. Men vi håper de beholder hytta i Risør, sa han.

Usikker
Ordføreren ga samtidig uttrykk for skepsis i forhold til brevet Eikeland ønsket å sende til ordføreren i Kristiansand.

– Når det gjelder det at Risør bystyre skal bry seg om det som skjer i Kristiansand, er jeg svært usikker på om det er riktig, sa han ifølge Austagder Blad.

Han var imidlertid enig med Eikeland i at Kristiansand bør vise raushet i en del sammenhenger og ikke glemme at Risør er en del av Agderfylkene.

Ikke avsluttet
Eikelands initiativ skapte for øvrig tilnærmet kaotiske tilstander i bystyret. Han ba nemlig om ordet etter at den såkalte “Spørretimen” var innledet. Da kan ikke bystyret formelt behandle saker. Eikeland hevdet imidlertid, og med rette, at ordføreren ikke hadde klubbet bystyremøtets avslutning.

– Det er fint at du ar en hyggelig dialog med kongehuset, men med respekt å melde, du har ikke avsluttet bystyremøtet, fremholdt Eikeland

– Det er nok riktig. Jeg har formelt ikke avsluttet bystyremøtet med et klubbeslag, og dermed kan vi åpne for en diskusjon, svarte ordføreren.

Akkurat den innrømmelsen fikk han for øvrig mye ros for av flere representanter. Dag Eikeland fikk også støtte fra flere i salen.

Stein Gjulem (A) sa det slik:

– Det er utidig av Kristiansand kommune å gjøre dette, men det haster vel ikke så veldig med brevet. Vi har nytt formannskapsmøte om få dager.

Enden på visa var at et flertall på 17 mot 13 gikk i mot at brevet skulle behandles som sak.

Det er for øvrig grunn til å anta at ikke siste ord er sagt, eller skrevet. Ventelig vil saken bli fulgt opp på et senere tidspunkt.

Denne saken er levert av Austagder Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.