RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Liker Kitron

Sist oppdatert:
Analysehuset CAR mener at Kitron-aksjen fortsatt er billig. Analysehuset venter positiv nyhetsstrøm fra Kitron fremover
Det nystartede analysehuset CAR en rekke forhold taler for å gå inn i Kitron nå. Analysehuset har en kjøpsanbefaling på Kitron-aksjen med et kursmål på 6 kroner.

- Selskapet har ikke presentert nye kontrakter på denne siden av jul. Snarere enn treghet med å få inn ordrer tror vi på en ketchupeffekt - flere ordrer vil presenteres tett, og gi en positiv nyhetsstrøm rundt selskapet.

Analysehuset trekker frem at Kitron er underleverandør til en rekke sykliske selskaper innen blant annet elektronikk og telekom, og er således utpreget sensyklisk.

- Økte investeringer som følge av økt økonomisk vekst og investeringsvilje vil slå ut i Kitrons regnskap i år. Videre bør Kitron fortsette å nyte godt av økt outsourcing innen elektronikk og telekomtilbyderne. Ordrereserven er 10 prosent sterke sett i forhold til fjoråret, men dette skyldes hovedsaklig forhold knyttet til endrede regnskapsregler.

CAR skriver videre at de for 2004 forventer det blir bare en marginal organisk omsetningsvekst, men selskapet vil bli tilført 200 millioner kroner i omsetning som følge av kjøpet av Flen. Flen vil også bidra med positivt driftsresultat og kontantstrøm.

Selv om fjerde kvartal ble skjemmet av skjemmet av ned- og avskrivninger, venter CAR at inneværende kvartal forventes gjort opp med et resultat rundt null. Resten av året venter imidlertid analysehuset en positiv bunnlinje.

CAR forventer nå en EPS for 2004 på 0,74, hvilket innebærer at aksjen handles på PE 7 for 2004E og 6,8 for 2005E (res.etter skatt 0,77 kr).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere