RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likestilingsombudet skuffet over Dagbladets sexavgjørelse

Sist oppdatert:
Dagbladet er for dårlige på likestilling, mener likestillingsombud Kristin Mile etter at det i dag ble kjent at avisen beholder sexannonsene.

Dagbladet fjerner ikke sexannonsene likevel. Det meldte Kampanje tidligere i dag.

Med ny sjef i Dagbladet blir de omstridte sexannonsene værende i avisen. Hensynet til økonomien veier tyngre enn den redaksjonelle profilen.

I fjor lovet Dagbladets daværende sjefredaktør John Olav Egeland å fjerne sexannonsene fra avisen. Annonsene brøt etter Egelands mening med avisens redaksjonelle profil, skriver NTB.

Nåværende sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen mener på sin side at det er uproblematisk å trykke annonsene. Fredag informerte han styret i Dagbladet om at de omstridte sexannonsene blir værende i avisen.

- Etter at vi skjerpet inn retningslinjene for teleannonsene i fjor høst, mener jeg annonsene befinner seg innenfor Dagbladets liberale annonsetradisjon og godt innenfor norsk lov, sier Eriksen til Kampanje.

Ifølge nettstedet ville det gitt Dagbladet et inntektstap på rundt 15 millioner kroner å kutte ut sexannonsene. Sjefredaktøren innrømmer at hensynet til avisens økonomi har veid tungt.

- Vi driver en avis som er i omstilling med store kostnadskutt. Teleannonsene gir oss inntekter som vi trenger på samme måte som andre typer annonser, og bringer inntekter som vi kan bruke til å lage kvalitetsjournalistikk, sier den relativt ferske sjefredaktøren

Både Likestillingsombudet og flere av de ansatte i Dagbladet har krevd annonsene fjernet fra avisen.

- Den nye sjefredaktørens beslutning er skuffende, sier likestillingsombud Kristin Mile til NTB.

Hun mener ombudet vanskelig kan gjøre annet enn å kritisere avisen for dårlig smak og dårlig oppfølging av eget likestillingsarbeid.

- Vi har flere ganger vurdert avisens linje når det gjelder sexannonser, men har ikke funnet at avisen setter seg ut over loven. Derfor kan vi ikke gripe inn, men vi vil fortsette å kritisere avisen for dårlig smak og oppfølging av eget likestillingsarbeid, sier likestillingsombudet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere