*Nettavisen* Nyheter.

Likfunn i Kvæfjord var et foster

 

FUNNET UNDER OPPUSSING: To kriminalteknikere gjør undersøkelser ved huset på Borkenes i Kvæfjord der et dødt foster ble funnet sist uke. Foto: (NTB scanpix)

Fosteret har vært dødt i flere år, mener politiet.

08.10.19 10:56

Den døde personen som torsdag sist uke ble funnet under oppussingen av et bolighus i Kvæfjord i Troms, var et foster.

Det bekrefter politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

- Liket er obdusert, og politiet kan bekrefte at det er et prematurt foster. Etterforskningen tyder på at fosteret har vært dødt i flere år, og kan ha ligget gjemt der like lenge, sier politisjef Frank Magne Sletten i Harstad politidistrikt i pressemeldingen.

Politiet arbeider med å kartlegge likets identitet, og prøver er sendt til Oslo universitetssykehus for analyse. Det vil fortsatt ta noen dager før svaret på prøvene kommer.

- Vi etterforsker saken videre. Dette kan være alt fra en kriminell handling til en personlig tragedie, sier Sletten, ifølge NTB.

Det var i 13-tiden på torsdag i forrige uke at politiet ble varslet om funnet av en død person i et bolighus i Kvæfjord.

Boligeieren sa til NRK at familien hans har bodd i huset på Borkenes siden 1990-tallet. Det pågår omfattende oppussingsarbeid i huset nå, og det var under dette arbeidet de fant levningene av en død person.

Politiet holdt pressekonferanse om funnet på fredag.

Les også: Politiet i Harstad varsler pressekonferanse fredag i forbindelse med politiaksjon torsdag

- Vi fikk torsdag tips om en død person, og på bakgrunn av de opplysningene rykket vi til stedet for å ivareta den døde personen. Vi fikk bekreftet at det dreide seg om en død person og betegner dødsfallet som mistenkelig, uttalte politisjef Sletten da.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.