*Nettavisen* Nyheter.

Likrester fra bål undersøkes av rettsmedisinere

Politiet etterforsker et mulig drap i Øyer i Oppland. Kripos er koblet inn i saken. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Politiet var lenge usikre om likrestene i bålet faktisk var et menneske.

15.08.14 18:00

ØYER: Fredag ettermiddag kunne konstituert politimester i Gudbrandsdal politidistrikt, Olav Sørby, bekrefte at det dreier seg om levninger etter en død person.

– Vi har mottatt en foreløpig rapport fra den rettsmedisinske undersøkelsen. Men vi kan ikke gå ut med hva den sier av hensyn til etterforskningen, opplyser Sørby.

Se video fra området:

HTML EMBED


Les også: Fant likrester i bål

Politiet fikk inn melding ved 12-tiden torsdag fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene ble det blant annet gjort funn av det som etter all sannsynlighet er en død person.

– Vedkommende var sterkt forbrent, sier Sørby som forteller at politiet i startfasen var usikre på om det var et menneske som var funnet.

– Men etter nærmere undersøkelser torsdag kveld ble vi ganske sikre på at det dreier seg om levninger etter en død person.

Klikk på bildet for å forstørre.

Marit Bogfjelldal (t.v.) og Vigdis Saur var på bærtur da de kom over politi og presse. Foto: Kjetil Lysengen (Oppland Arbeiderblad)

Naboer: - Helt forferdelig

Marit Bogfjelldal og Vigdis Saur hadde vært på bærtur da de oppdaget masse politi og presse i området nedenfor Hunderseterveien i Øyer.

Kriminalteknikere jobbet på stedet etter at det torsdag ble funnet likrester i et bål.

Bogfjelldal og Saur er forferdet av tanken om et drap i bygda.

– Det er helt forferdelig at noe sånn kan skje her, sier de til Oppland Arbeiderblad.

Nå håper de at politiet oppklarer saken snart.

– Det er ikke til å tro at dette skjer i fredlige Øyer. Det er uvirkelig, sier de.

Kripos koblet inn

Kripos er koblet inn i saken og bistår blant annet med tekniske undersøkelser på åstedet, taktisk etterforskning og analysearbeid, opplyser Gudbrandsdal politidistrikt

Likrestene ble fraktet til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon, og allerede fredag ettermiddag hadde politiet altså fått en foreløpig rapport fra undersøkelsen. Obduksjonen vil forhåpentligvis avklare personens identitet og gi svar på hva som kan ha skjedd.

Ønsker tips

Hunderseterveien går opp til hytteområdet Hafjell/Pellestova i Øyer kommune ved alpinanlegget. Selve funnstedet er et par hundre meter nedenfor selve Hunderseterveien, før bommen og ved siden av en skogsbilvei.

Sørby opplyser at politiet har fått inn mange og interessante tips.

– Denne saken har topp prioritet, og vi ønsker fortsatt tips. Vi fortsetter å jobbe med saken gjennom helgen med fullt trøkk, tilføyer politimesteren.

Han sier tipsene kan gjelde opplysninger om biler, personer eller andre observasjoner som kan være av interesse for politiet i etterforskningen.

Spesielt er politiet interessert i observasjoner gjort i området rundt bommen i Hunderseterveien. Politiet ber om tips på telefon 488 86 818.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.