RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likrester sjekkes opp mot internasjonale registre

FUNNET FREDAG: Politiet etterforsker et mulig drap i Øyer i Oppland.
FUNNET FREDAG: Politiet etterforsker et mulig drap i Øyer i Oppland. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De forbrente likrestene som er funnet i Øyer i Oppland, sjekkes opp mot nasjonale og internasjonale registre over savnede personer.

– Det blir sjekket opp det som det skal sjekkes opp mot, blant annet det nasjonale registeret over savnede personer og internasjonalt, sier konstituert politimester Olav Sørby i Gudbrandsdalen politidistrikt til NTB.

Flere medier melder at likrestene knyttes opp til en konkret savnetsak, men dette kan politimesteren verken bekrefte eller avkrefte.

Avventer obduksjonsrapport

Det er usikkert når den foreløpige obduksjonsrapporten kommer, men politiet håper dette vil skje allerede lørdag. I den håper politiet på å få svar på blant annet hvem personen var og hvorvidt offeret døde som følge av å bli brent.

Politiet opplyste fredag at det har fått mange og interessante tips i saken. Det er avhørt flere vitner i saken, men politimesteren vil ikke kommentere hva som har kommet fram av opplysninger eller om det finnes noen sentrale vitner.

Ingen siktet

På spørsmål om politiet jobber seg inn mot noen konkrete mistenkte i saken, svarer Sørby:

– Vi har ingen siktet i saken.

Han vil heller ikke kommentere om det finnes overvåkingsbilder fra stedet som politiet nå undersøker. Ifølge VG ligger det en overvåket bomstasjon like ved åstedet. Politiet har funnet flere gjenstander på åstedet, men vil ikke utdype hva slags gjenstander det dreier seg om. Flere av gjenstandene var delvis brent opp.

Fortsatt avsperret

Området der liket ble funnet er fortsatt avsperret. Åstedet ligger omtrent 200 meter inn på en skogsvei fra bilveien til hytter på Hafjell. Sørby opplyser at de tekniske undersøkelsene vil vare i alle fall ut lørdag. Han understreker at saken har topp prioritet og at det jobbes med saken gjennom helgen med fullt trøkk.

Det var torsdag at politiet fikk inn en melding ved 12-tiden torsdag fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene fant de levningene. Personen var så sterkt forbrent at politiet til å begynne med var usikre på om de hadde med et menneske å gjøre.

Levningene er sendt til Rettsmedisinsk institutt i Oslo for obduksjon. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere