*Nettavisen* Nyheter.

Likte ikke at kona studerte - kuttet av henne fingrene

Foto: STR

«Jeg har en overraskelse til deg» sa mannen til kona. Så tok han fram kniven.

18.12.11 14:24

Den groteske mishandlingen skjedde i den bangladeshiske hovedstaden Dhaka for snart to uker siden.

Ektemannen, identifisert som 30 år gamle Rafiqul Islam, står nå overfor livsvarig fengsel for ugjerningen.

Rafiqul Islam likte ikke at hun begynte å studere uten hans tillatelse. Da han kom hjem fra et arbeidsopphold i utlandet, satte han bind for øynene til kona Hawa Akhter Jui (21), tapet igjen munnen hennes, fortalte henne at han skulle gi henne en overraskelse og fikk henne til å strekke ut hånden.

Så tok han fram en kniv og kuttet av henne alle fingrene på høyrehånda, skriver bangladeshiske Daily Star.

Kastet fingrene i søppeldunk
21 år gamle Hawa Akhter Jui forteller at mannen så skal ha gått ut av huset for å kaste de avkuttede fingrene i en søppeldunk, og dermed sikre at legene ikke kunne sy dem på plass igjen. Søsteren til ektemannen var også til stede.

Ektemannen, som til vanlig er fremmedarbeider i Emiratene, hadde i forkant av den groteske mishandlingen, advart kona om «alvorlige konsekvenser» dersom hun ikke stoppet å studere.

- Etter at han kom tilbake til Bangladesh, ville han ha en diskusjon med meg. Plutselig satte han bind for øynene mine og bandt fast hånda mi. Han tapet også munnen min. Han sa han ville gi meg en overraskelse. Istedenfor kuttet han av fingrene mine.

Så ble hun liggende blødende i boligen uten å få behandling i nærmere tre timer.

- Istedenfor å frakte meg til sykehus, var mannen min og søstra hans opptatt med å vaske bort alt blodet fra gulvet og senga.

Forsøkt truet til taushet
Til slutt klarte Hawa Jui å overtale mannen og søsteren til å frakte henne til det lokale sykehus - i en motorisert rickshaw.

- På vei til sykehuset truet de med å dytte meg av kjøretøyet hvis jeg fortalte historien til noen.

21-åringen hevdet lenge overfor legene at fingrene ble kuttet av ved et uhell. Legene trodde ikke på henne, og fikk til slutt ut sannheten. Så ble politiet kontaktet.

Da ektemannen ble arrestert, tilsto han. Nå risikerer han livsvarig fengsel.

Fortsetter studiene
Akhter Jui på sin side, sier hun nå forsøker å lære å skrive med venstre hånd, og er fast bestemt på å gjenoppta studiene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.