RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Likte ikke narkomane - skjøt tre

Foto: Geir Eriksen/Østlands-Posten
Sist oppdatert:
Mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skuddrama i Sandefjord.

En mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skytingen i Sandefjord i formiddag. Mannen blir nå avhørt av politiet i Sandefjord. Det er foreløpig ikke klart om han erkjenner skytingen som han er siktet for, melder Østlands-Posten.

Pågripelsen kom etter tips fra publikum. Mannens utseende og alder stemmer overens med beskrivelsen av gjerningsmannen.

– På bakgrunn av vitneobservasjoner og tips var dette en person som skilte seg ut, opplyser politiinspektør Kjetil Baustad Egelie.

Politiet hevder de fortsatt ikke er sikre på om den siktede er gjerningsmannen, men avventer opplysninger han eventuelt gir i avhøret som pågår nå i kveld.

Tre personer ble skutt i Badeparken i Sandefjord i formiddag. Store styrker har jaktet på gjerningsmannen i hele dag. Mannen ble pågrepet uten dramatikk nå i kveld.

-Likte ikke narkomane
De tre personene som ble skutt er en kvinne (46), hun ligger på Ullevål Universitetssykehus og er livstruende skadd. Kvinnens ektemann (44) er utenfor livsfare, det er også tredjemann (47).

Kvinnen ble skutt i hodet, mens hennes ektemann ble skutt i ryggen. Tredjemann ble skutt i bryst og mage.

Personene som ble skutt skal ha hatt tilknytning til narkotikamiljøet i Sandefjord. Og gjerningsmannen skal ha uttrykt misnøye overfor narkomane og rusmiljøet i byen.

Østlands-Posten skrev tidligere i dag at politiet mener at gjerningsmannen var ute etter bestemte personer, og at ofrene ikke var tilfeldig valgt.

Kom i krangel
Episoden skal ha skjedd da en mann kom ned i parken og kom krangel med flere personer på stedet.

Han skal så ha gått hjem for å hente et våpen, og kom så tilbake og skjøt de tre personene.

Ansatte hos eiendomsmekleren Krogsveen, som har tilhold like ved åstedet, forteller til NTB at de en periode etter hendelsen vurderte å låse døra fordi gjerningsmannen ikke var pågrepet. De forteller at folk som oppholdt seg i nærheten av Badeparken da hendelsen fant sted, har fortalt at de hørte fem skudd bli avfyrt, men dette er ikke bekreftet.

Les flere saker fra Østlands-Posten her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere