Lille Linus er død

Foto: Ørjan Nilsson

Akvariet-selen Linus var på bedringens vei etter mye motgang. Fredag døde selungen. Se bildeserie fra Linus sitt liv.

22.02.09 15:26

(iBergen.no) - Linus hadde en stygg bakterieinfeksjon i det høyre øyet sitt. Bakteriene var resistent, og hadde kapslet seg inn. Vi var nødt til å få ham operert, og i går gjorde en øyespesialist operasjonen. Alt hadde gått fint under inngrepet, men Linus våknet aldri fra narkosen. Dette er fryktelig trist for alle oss som har jobbet med ham, sier dyrepasser Joakim Ekeli til bt.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DØD: Linus våknet aldri fra narkosen han ble lagt i under en øyeoperasjon. Foto: Ørjan Nilsson

Ble funnet i en blodpøl
iBergen.no har vært og besøkt den lille selen flere ganger. I juli i fjor hadde den lille krabaten akkurat begynt å komme seg etter at han ble funnet utmagret og skadd på en strand i Vestfold tidligere samme sommer.

I september fikk imidlertid den lille selungen et stygt tilbakeslag da han ble funnet i en blodpøl av ansatte på Akvariet som kom på jobb en tidlig morgen. Da hadde kjæledeggen hatt lungeorm og hostet opp store mengder blod.

- Fullverdig medlem av selfamilien
24. oktober skrev iBergen.no at «Endelig er Linus frisk». Selen hadde endelig fått lov til å komme opp i bassenget sammen med de andre selene på Akvariet.

- Jeg vil si at han allerede er blitt et fullverdig medlem av selfamilien her, og nå trener vi ham til neste sesong hvor han skal få en rolle i selshowet vi skal ha, fortalte dyrepasser Irene Beyer til iBergen.no den gang.

Nå er altså den lille selen død.

Les mer fra iBergen. no: Tommy får hjelp fra superstjerne.

1065

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.