RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lillestrøm kan få UEFA-cup plass

Sist oppdatert:
Norge ble nummer to etter Sverige i UEFAs Fair Play-konkurranse. Det kan gi Lillestrøm en plass i UEFA Cupen.

Lillestrøm ble nummer fire i fjorårets Fair Play-konkurranse som NFF hver år gjennomfører i samarbeid med Aktiv Kapital.

Men siden Fredrikstad (vinner) ble cupmester, Rosenborg (nummer to) ble seriemester, og Vålerenga (nummer tre) tok bronse i serien, er det Lillestrøm som får muligheten til å trekke vinnerloddet siden de andre klubbene allerede er sikret kvalifiseringspill til enten Champions League eller UEFA Cupen til høsten.

10 land konkurrerer

Svenskene - som vant prisen for beste nasjon da UEFA offentliggjorde sluttresultatet på Fair Play-konkurransen for sesongen 2006/2007 - er allerede sikret å få med ett ekstra lag i første kvalifiserende runde i UEFA Cupen.

Sammen med Finland, Danmark og syv andre land, er Norge med i trekningen om to ekstra plasser i første kvalifiserende runde i UEFA Cupen 15. mai i Skottland.

Konkurransen startet 1. juni i fjor og ble avsluttet 30.april i år, og baserer seg på vurderinger gjort av UEFA-delegater som overværer alle internasjonale kamper, både for klubb- og landslag.

Fire norske lag klare

Rosenborg skal inn i 2. kvalifiseringsrunde i Champions League. Fredrikstad (vinner av NM menn), Brann (2. plass i Tippeligaen) og Vålerenga (3. plass i Tippeligaen) skal alle tre inn i 1. kvalifiseringsrunde i UEFA cupen.

Så gjenstår det å se om Norge og Lillestrøm trekker ett av de to vinnerloddene 15. mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere