Lillians super-smoothie

Foto: Paul Weaver (Side2)

Lillian Müller avslører hva som får henne i gang om morgenen.

06.04.10 22:52

(SIDE2): Lillian Müller (58) er opptatt av helse og livsstil, og den tidligere playmatens vakre utseende er et levende bevis på at det lønner seg å leve sunt. Men Müller har ikke alltid hatt et sunt kosthold, og det var først i slutten av tyveårene hun fikk erfare hvor mye kostholdet betyr for helsen.

Müller led nemlig av depresjon, angst og lavt blodsukker og fikk ved hjelp av fagpersoner til å utvikle et kosthold med formål og rense kroppen. I ni måneder levde Müller på frukt, og hun fikk både mer overskudd og bedre livskvalitet. Depresjonen og angsten forsvant, og hun trengte ikke lenger å sove så mye.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Lett å leve sunnere
Å gjøre så drastiske endringer i livsstilen er ikke alltid mulig, eller nødvendig for alle. Men Müller forklarer at det ikke er så mye som skal til for at man skal ha et sunnere liv.

– Vil man leve sunnere, må man ta en ting om gangen og gjøre sitt beste, sier Müller som bor og arbeider i Los Angeles.

Hennes supermoothie er et klart bevis på nettopp dette.

Lillian Müllers supersmoothie:

1/2 liter fiskepresset appelsinjuice

Et par bananer

Litt frosne bær

– Denne enkle blandingen er så godt for kroppen. Den renser, og kroppen våkner opp. Om du vil ha litt søtsmak kan du ha i et par økologiske dadler fra helsekostbutikken. Tørket frukt er bra å ha i smoothien, for i tillegg til at du får noe søtt er de full av vitaminer. Det er derimot viktig å kjøpe tørket frukt uten tilsatt sukker og andre ting, forklarer Müller.

Variasjon
Vil man variere smak anbefaler Müller å tilsette vaniljebønner.

– På denne måten kan man variere litt med smak. Du kan også lage smoothie med soyamelk, men da ville jeg ikke hatt appelsinjuice i. Man skal helst ikke mikse for mye frukt og soyabønner, men nå kommer vi innpå matkobinering, opplyser hun.

Matkombinering
Og matkombinering er noe Müller kan godt. Hun har til og med skrevet boken «Perfect Food Combinding» om emnet, og hun understreker at dette er svært kompliserte saker.

– Man skal alltid spise det som er tyngst å fordøye sist. Spiser man for eksempel frukt, som er lettfordøyelig, sist – vil det ligge på toppen av alt det andre du har spist og råtne i magen, advarer hun.

Hver uke gir Lillian Müller deg tips og informasjon om helse, skjønnhet og velvære. Følg med på Side2.

LES FLERE ARTIKLER FRA SERIEN HER:

Slik får du vårglød
Tid for detox
- Alltid tid til trening
- Aldri for sent

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.