*Nettavisen* Nyheter.

Lily Allen til Norge

ØYA-AKTUELL: Lily Allen spiller sin første konsert i Norge noensinne på Øyafestivalen til sommeren. Foto: (Splash News)

Den rappkjefta prinsessen av engelsk pop opptrer på Øyafestivalen i august.

07.02.09 09:53

(SIDE 2): Fredag 14. august kan vi for første gang oppleve den britiske popsensasjonen Lily Allen i Norge. Det er Øyafestivalen 2009 som har kapret hennes signatur, og konserten vil foregå i Middelalderparken i Oslo.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Avlyste i 2007
Lily Allen har stått for et av de siste årenes virkelig store gjennombruddene i Europa, og i 2009 skal hun bekrefte sin posisjon med nytt album og heftig turnévirksomhet. Det er som en del av en lengre turne at sangerinnen gjester Middelalderparken fredag 14. august, ifølge en pressemelding fra festivalen.

Stjernen skulle opprinnelig gjeste Øyafestivalen allerede i 2007, men ble syk og måtte avlyse.

Allen har tatt både Storbritannia og Norge med storm med albumet «Allright, Still». Debuten har per i dag solgt i omtrent en million eksemplarer, bare i hjemlandet. Etter å først ha blitt erklært som prinsessen av Myspace, fikk hun en pen rekke hits som gledet popelskere i mange verdenshjørner. I tillegg har hun tatt seg tid til å samarbeide med navn som Basement Jaxx, Kaiser Chiefs, Mark Ronson og Dizzee Rascal.

LYTT: Lily Allen på Myspace

Nytt album
Nå kommer altså album nummer to, som heter «It´s Not Me, It´s You», og det er forventet at Lily nok en gang vil prege radiokanaler og det generelle mediebildet i månedsvis. Allen henter inspirasjon fra et bredt popspekter og har vist at hun ikke er redd for hverken reggae, elektro, ska eller soul.

- Vi ville ha en større lyd, og en mer eterisk følelse, skal Lily ha sagt om det nye albumet.

Førstesingelen «The Fear» gikk rett til topps på den britiske singellista. På Øya kan fansen forvente å få høre de nye låtene, men også tidligere hits som «Smile». Andre artister som er ventet til Øyafestivalen i sommer inkluderer Arctic Monkeys, Kåre & The Cavemen, Röyksopp og Satyricon.

MER OM ÅRETS UTGIVELSER: Platene vi gleder oss til

Skandalefrøken
Frøken Allen er kjent for sine friske uttalelser, og har tidligere kommet med fornærmelser mot en rekke kjendiser fra scenen, blant annet Elton John og Katy Perry. Sceneantrekkene har også vakt oppsikt med sin fraværelse. Nylig opptrådte hun på homseklubben GAY i London med rumpa bar.

LES MER HER:Lily luftet rumpa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag