RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Flere Lime-butikker ble undersøkt av skattemyndigheter og politi tirsdag. Her fra butikken på Etterstad i Oslo.
Flere Lime-butikker ble undersøkt av skattemyndigheter og politi tirsdag. Her fra butikken på Etterstad i Oslo. Foto: Terje Pedersen (NTB / Scanpix)

Lime-saken: Moren fengslet - faren hastesendt til sykehus

Sist oppdatert:
Moren til de antatte hovedmennene i Lime-saken er fengslet i fire uker.Faren ble sendt til sykehus idet rettsmøtet skulle ta til, men kom tilbake etter kort tid.

Det ble overfor NTB ikke konkretisert hva slags helseplager som førte til at den aldrende faren til Hussain-brødrene måtte transporteres av politiet til sykehus. Men forsvareren, advokat Petter Bonde, sier han håper Nedre Romerike tingrett vil ta farens dårlige fysiske tilstand med i vurderingen når den skal ta stilling til fengslingsbegjæringen.

Alvorlig helseplager
- Min klients helseproblemer er blitt så alvorlige at han måtte på sykehus, og han kan ikke være til stede på sitt eget rettsmøte, sier Bonde til NTB.

Han vil primært kreve klienten løslatt, dernest jobbe for at fengslingsforholdene for faren blir mildest mulig.

Les også:Lime-siktet ville ikke møte i retten - samtykket til varetektsfengsling

- Det er svært tvilsomt at han skulle kunne takle en situasjon hvor han sitter på isolasjon. Men hvis han blir fengselet vil jeg be om at han ikke blir satt på noen form for restriksjoner, sier han.

Krevde seg løslatt
Hans kone, moren til de antatte hovedmennene i Lime-komplekset, ble på sin side varetektsfengslet i fire uker. Advokat Morten Furuholmen ville ikke opplyse om hun er satt under spesielle restriksjoner, som isolasjon, samt brev- og besøksforbud, men bekrefter at hun ble fengslet, trass begjæringen om løslatelse.

- Hun var forberedt på dette utallet. Dette er et gammelt menneske, som aldri har hatt noen befatning med politi eller fengsel tidligere. Det er klart at det er særskilte hensyn som gjør seg gjeldende i hennes tilfelle, sa advokat Morten Furuholmen etter at fengslingskjennelsen ble kjent.

Siktet for heleri
Politiet mener foreldrene til de antatte hovedmennene i Lime-saken kan ha fått utbytte fra straffbare handlinger og har siktet dem for grovt heleri eller bistand til det. Selv nekter de all skyld.

Foreldrene er etter det VG erfarer blant annet mistenkt for å ha mottatt penger eller større gaver fra de siktede barna, penger som skal stamme fra ulovlig virksomhet. Ifølge Dagbladet etterforsker politiet blant annet pengetransaksjoner og eiendomsoverdragelser som står i morens navn, men som kobles til penger fra sønnenes forretningsdrift.

Furuholmen: Sjikane
Morten Furholmen beskylder politiet for å sjikanere hans klient, og kaller pågripelsen og fengslingen av moren for en overreaksjon.

- Det kan også få en form som gir en følelse av at det er sjikane, en hel familie skal gå med i dragsuget. Hvor også da personer som ikke egentlig være målskiven blir skadelidende, sier han.

- Jeg skjønner at politiet må etterforske, men det virker på meg som om politiet har gått veldig bredt ut og at dette har fått en stor dimensjon. Om det er dekning for det, det får etterforskningen vise. Jeg betviler det, sier han. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere