RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lin Dan forsvarte badmintongullet

Sist oppdatert:
London (NTB-Ritzau): Kineseren Lin Dan (28) ble søndag den første mannlige badmintonspiller som har forsvart et OL-gull i single.

Etter en uhyre spennende finale mot rivalen Lee Chong-Wei (29) fra Malaysia kunne Lin slippe jubelen løs etter settsifrene 15-21, 21-10, 21-19. De to møttes også i OL-finalen i Beijing for fire år siden.

Førsteseedete Lee kom best i gang i den velspilte finalen. Som vanlig var det svært lite rom for å gjøre feil i oppgjøret mellom de to rivalene. Lee var best på å unngå dette i første sett. Malaysieren er vanligvis en stille person, men han var tydelig tent foran fullsatte tribuner i Wembley Arena. Med seier ville han sikre Malaysias første OL-gull noen gang.

Men mesterskapsmeritterte Lin, som også har vunnet VM fire ganger, kom tilbake i kampen og var klart best i annet sett. Kineseren hevet spillet sitt betraktelig og tok settet med komfortabel margin.

Det avgjørende settet minnet om VM-finalen de to duellantene spilte samme sted for et år siden. Lin Dan tok den gangen gullet etter 23-21 i siste sett etter at Lee misbrukte to matchballer.

Et bemerkelsesverdig og muligens avgjørende øyeblikk i søndagens finale, var da Lee først ble tilkjent 9-5-ledelse i siste sett. Etter heftige protester fikk likevel Lin poenget isteden. Da sistnevnte spite seg til matchball på 20-19, slo Lee ut, og et nytt finalenederlag var et faktum for malaysieren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere