Linda reagerte da hun så facebookbildet sitt på reklameplakaten

Linda Hansen reagerer på at et bilde av henne og datteren hennes er blitt brukt av Sparebanken Nord-Norge på en stor reklameplakat på Bodø lufthavn.

Linda Hansen reagerer på at et bilde av henne og datteren hennes er blitt brukt av Sparebanken Nord-Norge på en stor reklameplakat på Bodø lufthavn. Foto: Aleksander Ramberg

- Jeg har ikke blitt spurt om dette.

Linda Hansen forteller at hun mandag fikk melding fra en venn som hadde vært på Bodø lufthavn, skriver Avisa Nordland.

- Der så han et bilde av meg og datteren min, Iselin, på veggen på flyplassen, og han sendte meg et bilde av dette, sier Hansen.

Reklameplakat

Bildet er en del av en større reklameplakat fra Sparebanken Nord-Norge, og plakaten henger langs den ene veggen ved et av bagasjebåndene på flyplassen.

- Det var minstemann som tok dette bildet av oss da vi akkurat hadde stått opp om morgenen på hytta i fjor, sier Hansen og forteller at hun la ut bildet på sin Facebook-profil.

- Ikke blitt spurt om dette

Men hvorfor dette bildet har havnet på veggen på flyplassen, stiller hun seg svært spørrende til.

- Man blir jo litt satt ut. Jeg har ikke blitt spurt om at dette bildet kunne brukes til en reklameplakat, sier hun og vektlegger at det er dette hun først og fremst reagerer på.

- Hadde de spurt meg først, hadde det vært ok, sier Hansen og påpeker at hun har litt blandede følelser til at bildet av henne og datteren er med på denne reklameplakaten.

- Ja, det er jo litt artig at de vil ha et bilde av morgentrynet mitt på veggen på flyplassen. Men jeg blir irritert over at jeg ikke er blitt spurt om dette først, og dersom de bare har gått inn og hentet et bilde på min Facebook-profil, sier Linda Hansen og sier hun vil ta kontakt med Sparebanken Nord-Norge for å finne ut av dette.

Hashtag: Mitt Nord-Norge

Kommunikasjonssjef Geir Håvard Hanssen ved Sparebanken Nord-Norge forteller at bildene på den omtalte reklameplakaten på Bodø lufthavn er hentet fra en bildeaktivitet på sosiale medier, «Mitt Nord-Norge», i regi av banken.

- Vi ønsket at folk skulle dele bilder fra Nord-Norge med oss, og inviterte folk til å sende inn bilder på Facebook, og på Instagram med hashtagen «Mitt Nord-Norge». Dette var en åpen invitasjon og en aktivitet på sosiale medier, sier Hanssen.

Han sier det foreløpig kun er på Bodø lufthavn det henger en reklameplakat med bilder fra denne bildeaktiviteten.

- Vi hadde også ute informasjon om denne bildeaktiviteten på flyplassen, sier Hanssen videre.

Hanssen påpeker at det i invitasjonen til å bli med på denne bildeaktiviteten har framgått tydelig at bildene kunne brukes videre av Sparebanken Nord-Norge.

- Har ikke hentet vilkårlige bilder

Han avviser at Sparebanken Nord-Norge har hentet tilfeldige bilder fra folks Facebook-profiler, for så å bruke bildene på reklameplakaten.

- Nei. Vår intensjon har vært kun å bruke bilder som har vært med i denne aktiviteten, bilder som har vært tagget med denne hashtagen eller delt på med oss på Facebook, sier Hanssen og legger til:

- Dersom det er bilder der som ikke skulle være der, så kjenner ikke jeg til hvordan det skulle ha skjedd. Det er i så fall merkelig.

Kommunikasjonssjefen sier han uansett vil forsøke å finne ut av hvorfor bildet til Linda Hansen er blitt med på plakaten.

- Har ikke delt bildet

Linda Hansen stiller seg fortsatt spørrende, etter å ha hørt forklaringen fra banken.

- Jeg kan ikke huske å ha delt dette bildet med Sparebanken Nord-Norge på Facebook, og jeg bruker ikke Instagram, sier Linda Hanssen og avrunder:

- Jeg synes uansett at de kunne ha spurt meg, før de brukte bildet.

Les flere saker fra Avisa Nordland her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.