Gå til sidens hovedinnhold

Lindeberg inntatt av hekser

Heksene på Lindeberg er minst like skumle som andre hekser, viste det seg på Lindeberg skole på mandag. Se hvor skumle de er på videoen!

LINDEBERG: De spiser boller og liker diskodans, heksene på Lindeberg, men blir dårlige når de lukter barn og bestemmer seg likesågodt for å gjøre alle barn i verden om til mus.

SE VIDEO:

Det var selvsagt Roald Dahls "Heksene" det dreide seg om da teatergruppen til Lindeberg Kulturens Venner mandag inviterte til premiere på Lindeberg skole.

30 barn og unge i alderen sju til 14 år sto på scenen foran en velfylt sal, som fikk se hvordan bestemor og lille Luke – som etterhvert blir forvandlet til en mus av heksene – lurer heksene trill rundt og setter stopper for de skumle planene deres.

Ikke lett å se forskjell

Historien handler i korte trekk om den lille gutten Luke som blir foreldreløs, og ender opp hos bestemoren i Norge. Under en ferietur på hotell oppdager gutten at den store dameforsamlingen på hotellet egentlig er hekser som holder sitt hemmelige årsmøte på hotellet.

Det er nemlig ikke så lett å se forskjell på hekser og vanlige damer i utgangspunktet.

– Hekser er egentlig forkledd som helt vanlige damer, men det er noen tegn som for eksempel at de alltid går med hansker fordi de har klør og ikke negler. De går med høyhælte sko, fordi de ikke har tær og de går med parykk som klær veldig. Og så hater de barn, opplyser skuespillerne Elin Hjellødegård Svensen (14), Sunniva Haustveit (13), Guro Slåen (10) og Jessica Rahimi (12).

LES FLERE NYHETER FRA BYDEL ALNA HER

Skal spille på Rampelysfestivalen

Teatergruppa, som ble startet i 2010, har jobbet med stykket i rundt et halvt år.

– Vi startet såvidt før jul. Ideen med hekser kom opp i forbindelse med Halloween. Det var mange som hadde hekseeffekter hjemme, dermed fikk vi lyst til å gjøre noe med hekser, sier instruktør Sarina Ernstsen. Hun har tidvis delt opp barna i to ulike grupper på grunn av det store aldersspennet.

Om du gikk glipp av premieren på mandag, er det for øvrig ingen grunn til å fortvile. Allerede søndag blir de å se på scenen igjen – denne gang på Rampelysfestivalen i sentrum.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene