RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lindholdt beholder B-aksjene i Bergesen

Sist oppdatert:
Folketrygdfondet med Tore Lindholt i spissen har i dag valgt å akseptere budet på sine A-aksjer i Bergesen, men beholder B-aksjene inntil videre
Det går frem av en flaggemelding.

Folketrygdfondet selger 3.011.100 A-aksjer i Bergesen gjennom aksept av budet fra World-Wide Shipping og Sohmen-familine.

Derimot velger Lindholt og Folketrygdfondet å beholde fondets 700.000 B-aksjer. Budet på B-aksjene lyder 155 kroner før utbyttet utbetalingen på 7 kroner, og en del analytikere pekte i forbindelse med budet på at det kanskje var noe lavt sett i forhold til 180 kroner for A-aksjene.

Det ble pekt på at det ligger like stor stålverdi bak B-aksjene som A-aksjene, og siden Sohmen gjennom kjøpet av Bergesen-fetterne Morten Sig. Bergesen og Petter C.G. Sundts A-aksjer allerede hadde full kontroll med rederiet.

Det kan se ut til at det aktører som nå spekulerer i at Sohmen kan bli presset til å heve budet på B-aksjene, Folketrygden inkludert. B-aksjer har vært omsatt helt oppe på 148,50 kroner i dag, og det er ikke bare Sohmens tilretteleggere som har vær tpå kjøper siden.

Sohmens bud går ut i morgen ettermiddag klokken 16, og før børsåpning i dag hadde den Hong Kong-baserte rederfamilien kun fått aksepter fra 1,6 millioner A-aksjer og 0,5 millioner B-aksjer. Det er bare småaksjonærer som hittil har akseptert budet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere