RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lindholt kritiserer staten i bankfusjon

Sist oppdatert:
Leder av Folketrygdfondet, Tore Lindholt, kritiserer statens fordelsbehandling i bankfusjonen
I et intervju med Aftenposten sier Lindholt at staten ikke bør få kjøpe aksjer til andre betingelser enn private aksjonærer. Han viser til at det i fusjonsforslaget mellom DnB og Gjensidige, foreslås en rettet emisjon mot Statens Bankinvesteringsfond. Emisjonen skal gjennomføres slik at staten opprettholder 34 prosent av aksjene for å sikre at banken forblir norsk.

- Folketrygdfondet er opptatt av likebehandling av aksjonærer. Det gjelder alle aksjonærer, enten de er private eller statlige. Forslaget om at fusjonen mellom DnB og NOR skal kombineres med en rettet emisjon mot Statens Bankinvesteringsfond er et forstyrrende element i saken, fordi en slik rettet emisjon ikke synes å være i samsvar med prinsippet om likebehandling av alle aksjonærer, sier Lindholt til Aftenposten.

Folketrygdfondet har ennå ikke bestemt seg for om de skal stemme for en fusjon mellom Gjensidige Nor og DnB, sier Lindholt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere