RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lindholt ut mot Orkla-utbytte og kortsiktige investorer

Sist oppdatert:
Sjefen i Folketrygdfondet, Tore Lindholt tar nå et oppgjør med kortsiktige aksjonærer som kun vil ta ut pengene av selskapene, han skulle gjerne sett et lavere "ølutbytte" i Orkla
Orkla-sjef Finn Jebsen får nå støtte fra Lindholt i Folketrygdfondet for sine uttalelser om at det kun er de langsiktige aksjonærene i Orkla som må bestemme selskapets utvikling. Lindholt og Folektrygden eier 12 prosent av aksjene i Orkla.

- Forstår jeg Jebsen rett, så uttrykker han en kombinasjon av engstelse og skepsis til at kortsiktige aksjonærer, for ikke å kalle dem investorer, skal påvirke selskapers utviklingsstrategier mer enn ønskelig er, sier Lindholt til Aftenposten torsdag.

- Det er i så fall en bekymring jeg deler. Jeg synes det er blitt en meget problematisk side ved aksjemarkedet at de børsnoterte selskapene har fått en for stor grad av kortsiktighet inn på investorsiden, sier Lindholt til Aftenposten.

Lindholt er også ikke enig i rekordutbtytet fra Orkla i forbindelse med salget av Orklas Carlsberg-aksjer. Styret i Orkla har foreslått et utbtyte på 5,1 milliarder kroner.

- Konkret innebærer det at vi fra Folketrygdfondets side ikke ville hatt noe i mot om en større del av det provenyet som Carlsberg-avtalen gir, ble beholdt i selskapet, sier Lindholt til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere