- Det var litt rart at folk svelget den fortellingen om at hun fikk med seg 1,9 millioner kroner. Selv jeg stusset først ikke på det, før jeg så nærmere på tallene, sier advokat Nicolay Skarning i advokatfirmaet Kvale til Medier24.

Norsk debatt: Er Andersen mobbet, eller er hun bare «vanskelig»?

Line Andersen og NRK ble enige fredagen før pinse om et forlik i rettssaken mellom de to partene. Mens det utad fremsto som Andersen fikk med seg 1,9 millioner kroner, ser det endelige regnestykket at hun trolig går flere hundre tusen kroner i minus, ifølge nettavisen.

Hør Line Andersens reaksjoner etter forliket ble klart:

- Ingen seier

Dermed slutter Andersen med gjeld, men i beste fall går hun i null. Det er basert på tallene som er oppgitt fra NRK.

- Slik saken utviklet seg var det lurt av Line Andersen å inngå forlik. Men noen seier var det ikke, sier Skarning.

47-åringen uttalte fredagen forliket ble klart at hun var «veldig fornøyd» og stolt, etter det hun selv omtaler som noen røffe dager.

Da var rettssaken i Oslo tingrett på vei mot sin fjerde dag, etter at Andersen hadde ført NRK for retten etter å ha mistet jobben som programleder.

Andersen gikk alene til advokatfirmaet Thommessen, et av landets beste og mest kostbare, og benyttet ikke fagforeningens apparat.

Les også: Line Andersen vs NRK: - Satt på tørkeloftet

Store utgifter

NRK opplyste at de støttet Andersen med 750.000 kroner til «godt under halvparten» av hennes advokatutgifter, skriver Medier24 «forsiktig» at den tidligere NRK-programlederen dekker 800.000 kroner selv.

Etter å ha trukket fra 45 prosent i skatt på de 1.150.000 kronene hun fikk fra NRK for å gå på dagen, sitter Andersen igjen med rundt 633.000 kroner. Når dette skal gå til advokathonorar og rettslige utgifter på minimum 800.000 kroner, ender hun opp med omtrent 200.000 kroner i minus.

Andersen kan derimot trolig trekke fra rundt 25 prosent av advokatutgiftene sine på maginalskatten, som gjør at hun sannsynligvis ender i omtrent null, ifølge Medier24.

Andersens advokat Tron Dalheim i advokatfirmaet Thommessen har blitt forelagt synspunktene, men har ikke besvart Medier24s henvendelser.