Saken handler blant annet om endringer i arbeidsoppgaver fra arbeidsgivers side.

Andersen mener NRKs handlinger utgjør en ugyldig endringsoppsigelse, og krever erstatning fra rikskringkasteren.

Det er advokat Tron Dalheim som representerer den anerkjente sportsjournalisten.

- Saken gjelder beslutninger truffet av NRK, som har store konsekvenser for Line Andersens videre karriere, sier advokat Tron Dalheim til Journalisten.

- Bærer ikke nag

Til Nettavisen sier 47-åringen at hun helst skulle sett en annen løsning på saken. Tidligere har hun vært en profilert programleder i NRKs friidretts- og vintersportsatsing, men også hatt ansvaret for sjakksendingene. Hvis tvisten med NRK skulle løse seg, holder 47-åringen kortene tett til brystet om hun ønsker å returnere til de samme arbeidsoppgavene som tidligere.

- La oss ordne opp i dette før vi snakker om hva som som skjer fremover. Jeg bærer ikke nag til noen. Enn så lenge har jeg god dialog med NRK, så jeg håper at vi lander dette etter hvert, sier Andersen.

Les også: Varmt vær endrer VM-programmet – sprinten får nye starttider

- Har du en back-up plan, hvis det ikke løser seg med NRK?

- Jeg har ingen backupløsning, svarer Andersen.

I retten i mai

Organisasjonsdirektør i NRK Olav Hypher forteller at de håper å finne en løsning i saken.

- Vi kan bekrefte at NRK har mottatt en stevning fra Line Andersen. Vi har hatt dialog med Line Andersen i lang tid og ønsker å finne en løsning. Noe mer ønsker vi ikke å si nå, da vi anser dette som en personalsak, skriver organisasjonsdirektøren i en e-post til Nettavisen.

Les også: Tix slo knockout på Dagbladet

Andersens sak mot NRK er lagt inn i berammingslisten til Oslo tingrett til mai i år. Hovedforhandlingen skal etter planen gå over fire dager.

Sentral sportsbrikke

Andersen har vært en sentral brikke i NRKs sportsdekning i en årrekke. Spesielt markant har hun vært i NRKs sjakksatsing, der hun har ledet sendingene med stødig hånd fra 2013 til 2019.

Les også: Meteorologen melder at våren er på vei: – På tide å ta fram sykkelen

Det var sent i 2019, like før jul, at Andersen ble byttet ut som programleder for sjakksendingene.

- Jeg har gjort mitt aller, aller beste for at sjakk skal bli et godt TV-program, men denne julen har NRK valgt en annen programleder for romjulssjakken, sa hun til VG den gangen.

Det siste halvannet året har hun uteblitt fra TV-skjermen.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Andersens advokat Tron Dahlheim onsdag ettermiddag, men har ikke lykkes med få kontakt.